Christer forteller at det alltid blir mye gris når man skal spise denne retten.
Christer forteller at det alltid blir mye gris når man skal spise denne retten. Foto: P4
For 4 personer.
 
2 kilo rå spareribs
Ca. 1 liter vanlig cola
1 gul løk i biter
4 fedd hvitløk som er knuste
Ca 1 dl ketchup
Ca. 1 msk. eddik
1 tsk salt
Chilikrydder etter smak (Christer brukte litt tabasco, fersk rød chili og chipotle).
 
Slik gjør du det:
1. Start med å legge spareribs i en gryte sammen med løk og hvitløk og hell i cola til det dekker godt. Kok opp og la småkoke i ca. 30 minutter.
2. Legg kjøttet i en ildfast form og sett inn i ovnen som er forvarmet til 200 grader.
3. Bruk ca 4 dl av colaen og kok ned til 1 dl. Tilsett ketchup, eddik, salt, krydder og hell det over kjøttet. Stekes i ca 30 minutter.
4. Nå legges kjøttet på en rist og stekes enten i ovnen eller ute på grillen. Marinaden fra formen brukes til at pensle kjøttet slikt at det etter hvert får en svakt karamellisert ytre.

Nå er det bare servere med litt godt tilbehør. Resten av marinaden brukes som saus.
Husk mye papir for dette er grisete. Og grisegodt.

Det kan være lurt å sile colaen før man reduserer den til sirup, for det er mye bunnfall.

Flere saker

Håper å nå langt med demonstrasjon I kveld avholdes det en demonstrasjon for arbeidsavklaringspengene foran Stortinget. Onsdag 22.05 2019
Flere kanaler