Lars Lagerbäck
Lars Lagerbäck Foto: AFP
Lars Lagerbäck (68) har skrevet under en treårsavtale som landslagssjef for det norske A-landslaget.

Det ble offentliggjort på en pressekonferanse på Ullevaal stadion klokken 12 onsdag.

– Spesialist på landslag
Lagerbäck har tidligere trent Islands fotballandslag med stor suksess, og han ledet i sommer islendingene til en sensasjonell kvartfinale i EM.

– Vi er veldig glade for dette. Han kan få det beste ut av sitt mannskap, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb trekker fram at Lagerbäck er svært rutinert når det gjelder landslag.

– Han er spesialist på landslag. Etter samtalene med Ståle Solbakken, var Lagerbäck det soleklare førstevalget. Vi er veldig fornøyd med at vi klarte å lande avtalen, sier Semb.

Saken fortsetter under bildet
lars
PLAY-OFF: Islands landslagssjef Lars Lagerbäck (t.v.) etter VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Island på Ullevaal stadion i 2013. Kampen endte 1-1, og Island sikret seg play-off. Foto: NTB scanpix

Lagerbäck selv gleder seg til å ta fatt på jobben.

– Jeg har vært usikker på om jeg skulle ta en heltidsjobb, men synes det norske landslaget er veldig interessant. Det føles som en herlig utfordring. Jeg tror at hvis Island kan ta seg til VM, så kan Norge gjøre det også, sier Lagerbäck på pressekonferansen.


Har jaktet i to måneder
I mer enn to måneder har Norge vært uten landslagssjef for A-landslaget.

16. november trakk Per Mathias Høgmo som landslagssjef, etter en rekke nedslående resultater. Siden den gangen har toppfotballsjef Nils Johan Semb ledet arbeidet med å finne en erstatter.

Flere profilerte, norske trenere, som Ole Gunnar Solskjær og Ståle Solbakken, har tidligere vært i samtaler med NFF, men har valgt å takke nei til jobben.

Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler