SKUFFET: David og Anna Hofverberg med sønnene Lukas (4) og Rasmus (1) føler seg dårlig behandlet av NordicBet.
SKUFFET: David og Anna Hofverberg med sønnene Lukas (4) og Rasmus (1) føler seg dårlig behandlet av NordicBet. Foto: Privat
En svensk familie feiret litt ekstra etter at Sverige nylig slo Luxemburg 8-0 i en VM-kvalifiseringskamp.

Familien hadde nemlig satset en hundrelapp på at seieren skulle bli større enn 6-0 - noe som ga 250 i odds. Om spillet gikk inn, skulle familien dermed kunne innkassere pene 25.000 kroner.

– Vi trodde jo aldri at det skulle gå, men da målene begynte å renne inn, skjønte vi at det faktisk var en mulighet. Vår eldste sønn lurte på hvorfor det var så stor forskjell på jubelen da det sjuende målet kom. Alt ble jo så mye morsommere, forteller Anna Hofverberg til Aftonbladet, som først omtalte saken.


Pengene forsvant igjen
Da kampen var over, sto jubelen i taket hos de fire. 

De logget seg inn på profilen hos NordicBet og kunne til sin store glede se at 25.000 kroner allerede var overført til spillekontoen.

– Da vi så at pengene hadde kommet inn, begynte tankene å fly. Det er jo en sum vi kan gjøre noe moro for. Vi snakket om å reise utenlands, men så mye lenger rakk vi ikke å tenke før pengene var borte igjen, sier moren.

Saken fortsetter under bildet
nordicbet
Foto: Privat

– Dårlig gjort
Det viste seg at NordicBet hadde kansellert spillet fordi oddsen var feil satt.

– Vi ble jo litt sjokkerte, vi synes selvfølgelig det er dårlig gjort av dem, forteller faren i familien, David Hofverberg, til P4.

Han fikk beskjeden på mail – og har senere ikke hørt noe fra selskapet.

Ifølge PR-sjef Robin Olenius hos Bettssongroup, som omfatter NordicBet, Betsson og Betsafe, ble spillet annulert fordi oddsen var satt til 250 istedenfor 25.

– Etter våre regler er det snakk om en åpenbar feil, og da skal det kanselleres. Det som kjennetegner en åpenbar feil er når det for eksempel er en null på feil sted. Det skjer hos mange selskaper, og man skal huske på at det er et menneske som sitter og plotter inn oddsen, sier Olenius til Aftonbladet.


Middag i stedet for ferie
På NordicBet sine norske sider står det blant annet følgende om selskapets anledning til å erklære et veddemål helt eller delvis ugyldig, under punkt 8.10:

«Dersom innsats har blitt tilbudt, plassert og/eller akseptert, som vi vanligvis ikke ville ha akseptert, på grunn av et teknisk problem som påvirket Nettstedet på det tidspunktet, eller ved en feil, trykkfeil og/eller på grunn av en hendelse som ligger utenfor vår kontroll»

Spillerne som ble rammet av det NordicBet hevder var en tastefeil, skal alle få utbetalt en gevinst med 25 i odds, opplyser selskapet. 

– Det er jo bra at de i hvert fall gir oss 25 ganger innsatsen. Men det blir nok ingen ferie for 2.500 kroner, vi får nøye oss med en middag ute, sier David Hofverberg til P4.