ELLEVILT: Rosenborg-spillerne jubler etter Samuel Adegbenros andre scoring for kvelden.
ELLEVILT: Rosenborg-spillerne jubler etter Samuel Adegbenros andre scoring for kvelden. Foto: NTB scanpix
Rosenborg tok en god, gammel europeisk skalp igjen torsdag kveld, da forrige sesongs tapende Europa League-finalist, Ajax, ble sendt hjem uten engang å komme til gruppespillet denne gangen.

Trønderne vant til slutt 3-2 (4-2 sammenlagt) etter en svært morsom og underholdende playoff-kamp, der Samuel Adegbenro ble den store helten med to avgjørende scoringer de siste ti minuttene.

Dermed må den nederlandske storheten finne seg i å gå en høst i møte uten Europa-spill – for første gang på 51 år. Det er et faktum som ikke går upaktet hen i fotball-Europa.

Saken fortsetter under meldingene

– Stor nedtur
«Fiaskoen er komplett», skriver den nederlandske avisen De Telegraaf fredag, ifølge Dagbladet.

«Rosenborg sjokkerte mot Ajax», heter det i referatet hos svenske Aftonbladet, som kaller Ajax-tapet et «historisk nederlag».

«Det var noe nær en perfekt kveld for Rosenborg og Nicklas Bendtner, da de torsdag kveld spilte seg inn i Europa League», skriver danske Ekstrabladet. Avisen er mest opptatt av at Bendtner leverte en meget god kamp, etter at han nylig ble vraket til landslagstroppen av Danmarks landslagssjef, Åge Hareide.

Administrerende direktør i Ajax, Edwin van der Sar, betegner situasjonen som dramatisk overfor hjemlige medier.

– Det er en stor nedtur, og alle må nå se seg i speilet. Det gjelder både direktører, trenere og spillere, sier van der Sar til Algemeen Dagblad, som også skriver at det å bli slått ut er et «bunnivå i klubbens historie.

Den spanske avisen Marca kaller tapet «en komplett skuffelse» for Ajax.

Saken fortsetter under bildet
onana
NEDTUR: En skuffet Ajax-keeper Andre Onana måtte plukke tre baller ut av nettet på Lerkendal torsdag kveld. Foto: NTB scanpix

– Ikke til å begripe
Klubben har siden Europa League-finalen i mai mistet flere nøkkelspillere, som Davy Klaassen, Bertrand Traoré og Davinson Sanchez, men manager Marcel Keizer påpekte selv etter kampen at åtte spillere fra finalelaget også var med torsdag kveld.

Nederlendernes danske midtbanespiller, Lasse Schöne, er ikke nådig når han blir bedt om å oppsummere innsatsen.

– Det er uverdig for Ajax. Ajax skal spille i Europa. Vi er sinte og skuffet over at vi ikke er med. Forrige sesong var vi i finalen, og nå er vi ikke engang i gruppespillet. Det er ikke til å begripe, sier Schöne til klubbens egen hjemmeside, ifølge danske Bold.dk.

kåre
TRENER: Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen var glad og lettet etter at klubben hadde kvalifisert seg til Europa League. Foto: NTB scanpix

Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler