UTSLÅTT: Kaptein Astrit Ajdarevic likte ikke at spørsmålet om sang ble tatt opp rett etter at laget var slått ut av OL.
UTSLÅTT: Kaptein Astrit Ajdarevic likte ikke at spørsmålet om sang ble tatt opp rett etter at laget var slått ut av OL. Foto: NTB scanpix
Sverige røk onsdag ut av fotballturneringen i OL, etter å ha tapt 0-1 mot Japan.

Det var et til de grader reservepreget svensk lag som dro til OL, etter at lagledelsen hadde fått 54(!) nei de skulle plukke ut troppen.

Krever at spillerne synger
Det siste døgnet er det imidlertid et annet tema som har fått like mye oppmerksomhet i nabolandet, som selve OL-turneringen.

Den ferske landslagssjefen, Janne Andersson, uttalte i radioprogrammet «Sommar i P1» at på hans landslag er det viktig å synge når nasjonalsangen avspilles før kampene.

- Det reiser supportere gjennom halve Europa og synger for full hals når det svenske landslaget spiller. På mitt landslag er det viktig å synge. At vi synger sammen. Så hør nå hvis du står på gressmatten før avspark. Lær deg teksten, for denne sangen synger vi sammen med fansen, uttlate Andersson, ifølge Aftonbladet.


Saken fortsetter under bildet
zlatan
INGEN SANGFUGL: Zlatan Ibrahimovic er kjent for å være taus under nasjonalsangen. Selv har han sagt at han ikke synger fordi han er fokusert på kampen. Foto: AFP

- Zlatan har aldri sunget
Da den svenske avisen tok opp spørsmålet om fellessang etter onsdagens OL-exit, ble kaptein Astrit Ajdarevic svært emosjonell.

- Syngingen har ingenting med fotball å gjøre. Jeg vet hva jeg føler, alt handler om respekt. Et sånt spørsmål er ikke relevant akkurat nå. Jeg vet hvor jeg kommer fra. Jeg vet hva jeg representerer. Jeg vet hvorfor jeg spiller fotball. Jeg vet hva Sverige har gjort for meg som kom hit da jeg var to år gammel (...) Om man synger eller ikke, har ingenting med fotball å gjøre. Tror du Zlatan, etter alle mål, ikke føler seg stolt? Han har aldri sunget. Han har representert Sverige hvor enn han har vært, sa kapteinen med tårer i øynene, ifølge Aftonbladet.

- Vi har nettopp tapt og er slått ut. Hvordan vi forbereder spillere for nasjonalsangen kan vi ta en annen gang, sa sjef for landslaget under OL, Håkan Ericsson, under pressekonferansen.


Astrit
MISS: Sveriges lagkaptein, Astrit Ajdarevic, fortviler etter en misbrukt sjanse i OL-kampen mot Japan. Sverige er nå ute av OL. Foto: NTB scanpix

Flere saker

Vinn 50.000,- til ditt idrettslag!
Vinn 50.000,- til ditt idrettslag! Tirsdag 19.05 2020
- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler