ZLATAN MOT RAMOS: Hvem står igjen som kongen etter fotball-EM?
ZLATAN MOT RAMOS: Hvem står igjen som kongen etter fotball-EM? Foto: Reuters
  • 10.06.16
    2 min
  • 10.06.16
    2 min
På mektige Stade de France klokken 21 i kveld åpner vertsnasjonen Frankrike og Romania EM-festen. Enten du liker fotball eller ei, vil P4s EM-panel lose deg gjennom mesterskapet med fakta, mindre troverdig fakta, ren skjer løgn og annen kuriosa.

Visste du for eksempel at EMs eldste spiller er Ungarns keeper Gabor Kiraly. Mannen med joggebuksene som var med å slå ut Norge starter mesterskapet i en alder av 40 år og 70 dager.

Frankrike eller England?
P4s EM-panel består i dag av sportsreporter Simen Sveen, programleder Øystein Røe Larsen, nyhetsreporter Kristian Berg, produsent Hanne Evensen og programleder Øyvind Knutsen. Sammen er de ikke enige om hvem som vinner EM.

- Jeg håper England vinner, sier sportsreporter Simen Sveen. Jeg tror faktisk det kan skje også, 50 år etter VM-triumfen på hjemmebane i 1966.

- Det er helt feil,  sier Øystein Røe Larsen. Frankrike vinner selvfølgelig EM på hjemmebane. De vinner finalen mot Spania, konkluderer programlederen fra P4s Radiofrokost.

Hør lydklipp med P4s EM-panel øverst i saken.

- Det må være Ramos
Panelets kvinnelige alibi, Hanne Evensen, har fått ansvar for å kåre EMs kjekkeste spillere.

- Jeg holder litt med Sverige på grunn av Zlatan, men EMs kjekkeste må være Sergio Ramos på Spania, sier Evensen.

Blant EMs mindre nasjoner er Wales og Island blant panelets favoritter.

- Det er gøy med bittelille Wales, sier nyhetsreporter Kristian Berg. De har masse spillere med ekstreme kvaliteter. Mye fart og moro.

- Jeg synes det er litt ekstra gøy med Island, sier Simen Sveen. De er jo litt Norge, hvis vi går helt tilbake til vikingtiden.

Martin Michael og Michael Martin
Den største forvirringen i EM finner vi på trenersiden. Nord-Irland og Irlands trenere kan lett forveksles. Martin O'Niel er trener for Irland og heter Michael til mellomnavn. Michael O'Niel er trener for Nord-Irland og heter Martin til mellomnavn.

- Martin Michael og Michael Martin O'Niel, der altså, forteller Simen Sveen.

Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler