OPERERT: Rune Bratseth lå på sykehuset i ti dager etter hjerneslaget.
OPERERT: Rune Bratseth lå på sykehuset i ti dager etter hjerneslaget. Foto: Viasat
Den tidligere landslagshelten og Bundesliga-proffen Rune Bratseth ble 10. mars innlagt på St. Olavs Hospital, etter at han kjente stråling opp i halsen.

Det viste seg å være et lite hjerneslag.

– Alt pågikk i maksimalt 10-15 sekunder, men det svartnet litt for meg og jeg merket stråling opp i halsen. Det fikk meg til å reagere så fort, forklarer Rune Bratseth til Viasport.no.

Mistet hudfølelsen i armen
Den aktuelle dagen hadde han nettopp tatt seg en dusj etter en skitur, da han plutselig kjente noe uvanlig.

– Jeg gikk ut på kjøkkenet for å hente mobiltelefonen som lå til lading, men stoppet opp og sa på hånda mi. Jeg tenkte: Hva skjer? Jeg mistet hudfølelsen i armen, men det som gjorde utslaget for at jeg agerte, var at jeg fikk en stråling opp gjennom halsen på venstre side.

– Det svartna litt for meg, men jeg har lavt blodtrykk, og ofte er det sånn at det svartner litt når jeg reiser meg opp. Men kompis av meg fikk hjerteinfarkt i jula og han hadde snakket om stråling opp i halsen. Det varte bare et sekund eller to, men jeg var alene i huset og følelsen var så fremmed at jeg skjønte det var alvorlig. Jeg hadde akkurat snakket med sønnen min på telefon, og slo bare nummeret hans tilbake, så ringte han 113, forteller Bratseth til Viasport.

Han har vanligvis høy terskel for å få en ambulanse opp foran huset, men mener han rett og slett ikke hadde noe valg. Det skulle vise seg å være et riktig valg. 55-åringen ble liggende på sykehus til 20. mars.

Vil advare andre
– De slo fast at det hadde gått en plakkbit fra hovedpulsåren på halsen opp til hodet, så jeg ble operert i hovedpulsåren for å få fjernet det som lå igjen i åra. Biten som gikk til hodet var så liten at den ikke gjorde noen skade.

Han kan ikke få rost sykehuset nok, og velger å gå ut med historien for å advare andre.

– Motivasjonen for å fortelle det er at når historien kommer tilbake til meg og jeg ikke kjenner den lenger, er det greit å få ut riktig versjon. Jeg har vært en offentlig person og er fremdeles på TV. Samtidig vil jeg sende ut et signal til folk flest og mannfolk spesielt, det er et viktig budskap: Lytt til kroppen, det kan ramme deg også, det er bedre å dra til legen en gang eller to for mye enn å komme for sent!

Bratseth er tirsdag kveld tilbake som ekspert i Viasats studio under Champions League-sendingene.

Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler