- Ta dem i mot som helter, sier den russiske politikeren om bråkmakerne.
- Ta dem i mot som helter, sier den russiske politikeren om bråkmakerne. Foto: Reuters
Politikeren Igor Lebedev er nestleder i det russiske parlamentet og sitter også i styret i det russiske fotballforbundet.

Engelske og russiske bråkmakere havnet i kraftige slosskamper i forbindelse med kampen i Marseille lørdag. Blant annet ble engelske supportere angrepet av russiske fans inne på stadion i det kampen ble avsluttet.

En fransk domstol har i dag dømt to engelske fotballsupportere til henholdsvis to og tre måneder i fengsel etter medvirkning til opptøyene i Marseille, melder AP. Den ene supporteren er bare 20 år gammel.

Vil ta dem i mot som helter
Igor Lebedev mener at slåssingen på tribunen skyldtes engelske provokasjoner.

- Jeg skjønner ikke de politikerne og lederne som kritiserer supporterne våre. Vi skulle forsvare dem, og så kan vi finne ut av det når de kommer hjem, skriver Lebedev i en annen tweet.

- Det som skjedde i Marseille er ikke fansens feil, men politiet som ikke er i stand til å organisere den slags arrangementer skikkelig, mener Lebedev.

Normalt å sloss
Til nettstedet life.ru utdyper han sine uttalelser.

- I ni av ti tilfeller går fotballfans på kamp for å slåss, det er normalt. Disse guttene forsvarte sitt lands ære, og lot ikke engelske fans skjende vårt fedreland. Vi burde tilgi og forstå våre supportere, sier Lebedev til life.ru.


Flere kanaler