- Ta dem i mot som helter, sier den russiske politikeren om bråkmakerne.
- Ta dem i mot som helter, sier den russiske politikeren om bråkmakerne. Foto: Reuters
Politikeren Igor Lebedev er nestleder i det russiske parlamentet og sitter også i styret i det russiske fotballforbundet.

Engelske og russiske bråkmakere havnet i kraftige slosskamper i forbindelse med kampen i Marseille lørdag. Blant annet ble engelske supportere angrepet av russiske fans inne på stadion i det kampen ble avsluttet.

En fransk domstol har i dag dømt to engelske fotballsupportere til henholdsvis to og tre måneder i fengsel etter medvirkning til opptøyene i Marseille, melder AP. Den ene supporteren er bare 20 år gammel.

Vil ta dem i mot som helter
Igor Lebedev mener at slåssingen på tribunen skyldtes engelske provokasjoner.

- Jeg skjønner ikke de politikerne og lederne som kritiserer supporterne våre. Vi skulle forsvare dem, og så kan vi finne ut av det når de kommer hjem, skriver Lebedev i en annen tweet.

- Det som skjedde i Marseille er ikke fansens feil, men politiet som ikke er i stand til å organisere den slags arrangementer skikkelig, mener Lebedev.

Normalt å sloss
Til nettstedet life.ru utdyper han sine uttalelser.

- I ni av ti tilfeller går fotballfans på kamp for å slåss, det er normalt. Disse guttene forsvarte sitt lands ære, og lot ikke engelske fans skjende vårt fedreland. Vi burde tilgi og forstå våre supportere, sier Lebedev til life.ru.


Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler