SØRGET: Kristin Størmer Steira, Marit Bjørgen, Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg bar kisten, sammen med Vibeke Skofteruds far og bror.
SØRGET: Kristin Størmer Steira, Marit Bjørgen, Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg bar kisten, sammen med Vibeke Skofteruds far og bror. Foto: NTB scanpix
Ikke et øye var tørt da familie, venner og idretts-Norge torsdag ettermiddag tok et siste farvel med Vibeke Skofterud i Eidsberg kirke i Østfold.

– Vibeke, du er min kjærlighet, og du gjorde meg lykkelig. Takk for at jeg fikk lov til å elske deg, sa kjæreste Marit Stenshorne i et gripende minneord.

Stenshorne var den som meldte Skofterud savnet da hun ikke kom tilbake til hytta utenfor Arendal sent på kvelden lørdag 28. juli.

– Vibeke er det mest levende mennesket jeg har møtt. Hun kom inn i livet mitt som en virvelvind og tok meg med storm. Et herlig kaos med masse latter, leting etter bilnøkler og bankkort som var borte. Kunnskap og omsorg, kjærlighet og takknemlighet.

Saken fortsetter under bildet
skofterud
HOLDT TALE: Kjæresten Marit Stenshorne kom med en rørende hilsen til Vibeke Skofterud. Foto: NTB scanpix

En gråtkvalt kjæreste fortalte at hun særlig kommer til å savne hverdagene med Vibeke.

– En omelett om morgenen, en joggetur i skogen, eller bare ligge på sofaen og se på serier. Vi to skulle bli gårdskjerringer og leve livet sammen for alltid.

Bar kisten
Ett av Vibeke Skofteruds største høydepunkter i karrieren var stafettgullet under VM i Oslo i 2011.

Med seg på laget den gangen hadde Skofterud Marit Bjørgen, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira.

Torsdag ettermiddag var det de tre sønderknuste lagvenninnene som bar Skofteruds kiste ut av kirken.

Marit Bjørgen og Kristin Størmer Steira leste også opp teksten på kransen fra skivenninnene.

Saken fortsetter under bildet
steira bjørgen
SKIVENNINNER: Marit Bjørgen og Kristin Størmer Steira leste fra blomsterkransene under begravelsen. Foto: NTB scanpix

Vibeke Skofteruds mor, Kristin, og broren, Tormod, holdt også minneord i kirken.

– Jeg minnes energien. Jeg minnes gapskratten. Jeg minnes rævkrok og kjøttkaketrening første juledag. Jeg minnes alle samtalene. Jeg minnes galskapen. Jeg minnes lidenskapen. Jeg minnes at hun utfordret meg til å være den jeg er. Jeg minnes stolthet. Jeg minnes stahet. Jeg minnes at hun sto for alt hun sa og var sterk i den hun var. Takk for alt du ga meg, Vibeke, sa Tormod Skofterud.

Kirken, som har 450 sitteplasser, var fullsatt under begravelsen. Utenfor var det satt opp storskjerm, slik at enda flere kunne få med seg avskjeden.

Takket familien
Seremonien ble innledet med sangen «Einn» av Ina Wroldsen. Også Hanne Sørvaag bidro musikalsk - hun fremførte en gripende versjon av OL-klassikeren «Se ilden lyse».

Fungerende prost, Rune Lilleaasen, ledet begravelsen.

– Det har gått noen dager, men likefullt sliter vi med å ta innover oss at Vibeke er død. I dag tenker vi særlig på dere nærmeste, og jeg har lyst til å si takk for at også vi andre har fått ha en del av livet hennes. De som møtte henne, forteller om et medmenneske som virkelig brydde seg om og var til stede for dem hun snakket med, sa Lilleaasen.

skofterud
STERKT: Tormod Skofterud holdt minneord til sin avdøde søster, Vibeke. I bakgrunnen prost Runo Lilleaasen. Foto: NTB scanpix


Flere saker

- Historisk stor sak Politiet har i dag pågrepet en tiende person i det de kaller en historisk stor sak om seksuelt misbruk av hunder. Onsdag 23.09 2020
Flere kanaler