Isabelle Pedersen: Derfor stilte jeg naken på tv

- De skal jo ha oss med på alt mulig rart.

VASK: Isabelle Pedersen ble blant annet intervjuet av NRK i dusjen. Foto: NTB scanpix/YouTube/NRK Sport
VASK: Isabelle Pedersen ble blant annet intervjuet av NRK i dusjen. Foto: NTB scanpix/YouTube/NRK Sport

Hekkeløperen Isabelle Pedersen er ute av OL, etter å ha vært seks hundredeler unna finale på 100 meter hekk natt til torsdag.


Etter løpet ble bergenseren spurt om «nakenstuntet» med NRKs Nicolay Ramm - en video som også har fått oppmerksomhet utenfor landets grenser.

«Hva er fargen på trusen din?»
Innslaget ble laget så å si uten klær, og hensikten var å komme med et sleivspark mot «mannsdominert sportsjournalistikk».

– Vi tok opp spørsmål som typisk blir stilt jenter, det er spørsmål guttene aldri får. Sånn som «hva er fargen på trusen din», hva slags type jeg bruker. Om antrekket ditt. Dill og dall, sa Pedersen, ifølge VG.

I den humoristiske videoen intervjues hekkeløperen blant annet i dusjen og i boblebadet, med minimalt eller ingen påkledning.

- De skal jo ha oss med på alt mulig rart, sier Pedersen mot slutten av filmen.


Saken fortsetter under videoen

- Vi tok opp alle de situasjonene som ofte forekommer i media. Vi kvinner blir ofte spurt om mange idiotiske ting som gutta ikke blir spurt om, og det er litt mye fokus på andre ting. Vi tok tak i dette og dro det så langt ut mot kanten som det var mulig å gjøre. Jeg ville vise at vi kvinner, vi er idrettsutøvere, vi, og, sier 24-åringen til Nettavisen.

Også programlederen har en tilsvarende forklaring.

– Jeg ønsket å lage en sketsj som satte fokus på kvinnelige idrettsutøvere, og samtidig harselere litt med den mannsdominerte sportsjournalistikken. Det er jo en sannhet at kvinner i idretten får en annen type eksponering enn menn. Dette ville jeg tøyse med, og det samme ville Isabelle, sier NRKs Nicolay Ramm til VG.


isabelle
SLÅTT UT: Isabelle Pedersen kom på tredjeplass i sitt semifinaleheat på 100 meter hekk, men tiden på 12,88 var seks hundredeler for sakte for å komme til OL-finalen. Foto: NTB scanpix