GRÅTENDE: Therese Johaug på dagens pressekonferanse
GRÅTENDE: Therese Johaug på dagens pressekonferanse Foto: NTB scanpix
En sønderknust Therese Johaug møtte i formiddag pressen, etter at det tidligere i dag ble kjent at hun har testet positivt på et forbudt stoff.


Gråtende kunne Johaug fortelle at hun er forbannet for det som har skjedd.

– Det finnes ikke ord som beskriver hvor jævlig jeg har hatt det den siste uka, sa Johaug.

Johaug fraskrev seg alt ansvar i saken. 

– Jeg har null skyld i denne saken. Jeg spurte legen om kremen jeg fikk sto på dopinglista, og han sa nei, sa Johaug, som utdypte at hun var sitt ansvar bevisst.

– Jeg vet jeg har et ansvar for det jeg har i kroppen min, og det ansvaret tok jeg da jeg spurte legen min. jeg hadde overhode ingen grunn til å tro at kremen sto på lista, sa Johaug.

– Johaug snakker sant
Landslagslege Fredrik Bendiksen støtter Johaug sin historie, og er veldig lei seg for det som har skjedd.

– Det er min personlige feil som doktor, som gjør at Therese har havnet i denne situasjonen. Det gjør veldig vondt, fortalte Bendiksen foran et enormt pressekorps.

Legen forteller at han er klar til å ta konsekvensene av det som har skjedd.

– Jeg har jobbet i 36 år med medisin, og blir sett på som et petimeter. I denne situasjonen har det skjedd en glipp. det er mitt ansvar, og det skal jeg ta konsekvensen av, fortalte en alvorstunget Bendiksen, som også bekrefter at han trekker seg som lege for skijentene.

– Hvis det finnes en form for rettsikkerhet for utøverene i lovverket, så vil vi finne det rommet slik at Therese ikke blir straffet, avslutter Bendiksen.

Flere saker

Vinn 50.000,- til ditt idrettslag!
Vinn 50.000,- til ditt idrettslag! Tirsdag 19.05 2020
- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler