PREGET: Therese Johaug møtte pressen torsdag ettermiddag.
PREGET: Therese Johaug møtte pressen torsdag ettermiddag. Foto: NTB scanpix
0:00 | 0:35
Therese Johaug (28) møtte torsdag pressen for første gang siden pressekonferansen der dopingsaken ble avslørt for to uker siden.

- Jeg hadde lyst til å svare på spørsmålene som folk har lurt på. Denne saken er veldig enkel; vi har kommet med sannheten hele veien, forteller Johaug.

De to ukene som er gått har vært uvirkelige for jenta fra Dalsbygda.

- Jeg har hatt det vanvittig tøft. De 14 dagene etter pressekonferansen har vært krevende, og jeg har trengt tid.

Etter å ha fortalt sin versjon av saken på pressekonferansen for to uker siden, har det vært mange som har sådd tvil om det hun fortalte. Deriblant konkurrenter og folk hun har kjent lenge.

- Det er veldig sårende. Jeg blir veldig lei meg, sier en gråtkvalt Johaug.


- Fulgte egne rutiner
28-åringen forteller følgende om den konkrete episoden da hun mottok salven som inneholdt det forbudte stoffet clostebol.

- Jeg fulgte mine egne rutiner. Ofte får jeg tilsendt salver hjem i posten, og jeg sjekker hele tiden med folk rundt meg. Denne gangen fikk jeg faktisk salven av legen min. Det var han som kjøpte salven og sa at den ikke sto på dopinglista, og jeg stolte 100% på det.

- Hvorfor tok du ikke den ekstra runden for å dobbeltsjekke likevel, selv om han sa det?

- Fordi han er landslagslegen og han er min lege. Det er en person som jeg har 100% tillit til. Jeg har ikke noe kompetanse til å overgå hans vurderinger, sier Johaug.

- Folk får tro det de tror. Historien vi har kommet med er sann. Jeg blir veldig lei meg når folk ikke tror på det, sier skistjernen.


johaug
GRÅT: Langrennsløper Therese Johaug og kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund Espen Graff på pressekonferansen etter at det ble kjent at Johaug er tatt for doping. Foto: NTB scanpix


Flere kanaler