SPENT: Klara (26) har et håp om at skikongen har tid til en date nå som han har lagt opp.
SPENT: Klara (26) har et håp om at skikongen har tid til en date nå som han har lagt opp. Foto: Privat
Klara Nordell (26) fra Gävle i Sverige ser ikke på Petter Northugs (32) beskjed om karriereslutt som noe trist og negativt.

Få timer etter Northugs tårevåte pressekonferanse, der han offentliggjorde at han gir seg som langrennsløper på toppnivå, postet den svenske kvinnen et Facebook-innlegg som er direkte adressert til langrennsstjernen.

«Petter, ikke vær lei deg. Dette betyr at vi kommer til å få enda mer tid til hverandre», skriver 26-åringen.

Hun har laget en stor plakat der det rett og slett står «Petter Northug. Vil du gå på date med meg?», og ber nå om nordmenns hjelp til å få beskjeden fram til hovedpersonen.

– Han har vært en fantastisk skiløper. I tillegg synes jeg det er gøy at han har vært litt «kaxig» og sagt det han mener. Og så ser han jo bra ut, da, sier Klara Nordell til P4.

Saken fortsetter under innlegget

– Hadde vært kjempemorsomt
Ifølge Expressen, som først omtalte saken, fikk Nordell ideen til innlegget da hun pratet med vennene sine. De var enige om at hvis det skal være håp om en date, må Northug i det minste vite hvem hun er.

Og mye tyder på at budskapet er i ferd med å nå skikongen.

Blant tusenvis av entusiastiske delinger, likes og kommentarer fra både svensker og nordmenn, er det flere som har tagget Petter Northugs private Facebook-profil i kommentarfeltet.

Klara har imidlertid ikke hørt noe fra Northug foreløpig.

– Nei, det har jeg ikke. Det hadde vært kjempemorsomt om han tok kontakt, også om det skulle være for at han takker nei til daten, sier Klara Nordell til P4.

Det var TV2 som først omtalte saken i Norge.

Flere saker

Mat fra Midtøsten
Mat fra Midtøsten Fredag 22.05 2020
Mange barn blir ikke hørt Fire av ti barnevernsbarn blir ikke hørt i saker om seg selv. Fredag 22.05 2020
Flere kanaler