TO STORE: Ole Einar Bjørndalen (t.h) annonserte nylig at han legger opp. Nå oppfordrer han Petter Northug til å fortsette.
TO STORE: Ole Einar Bjørndalen (t.h) annonserte nylig at han legger opp. Nå oppfordrer han Petter Northug til å fortsette. Foto: NTB scanpix
Tirsdag annonserte skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen (44) at han, etter mye tankevirksomhet, velger å avslutte karrieren.

En annen som er i tenkeboksen i forhold til videre satsing, er den noe yngre Petter Northug (32), som kun gikk ett verdenscuprenn i vinter. I tillegg måtte han følge OL hjemme fra sofaen.

Bjørndalen mener imidlertid Mosvikas store sønn fortsatt har mye å utrette i skisporet.

– Fortsett! Han må bare kjøre på. Han har det som skal til og vet hva som skal til. Han må komme i flytsonen igjen. Jeg ønsker å se ham i flere skirenn. Han må bare fortsette, sier 44-åringen til Nettavisen.

Saken fortsetter under bildet
northug
PÅ VINNERSPORET: Petter Northug vant Sandfjellrennet fra Hauka til Budal onsdag. Foto: NTB scanpix

Vant to renn
Og det er faktisk ting som kan tyde på at ting er i ferd med å løsne for en hardt prøvet Northug.

I slutten av mars vant 32-åringen i det 42 kilometer lange Flyktningerennet, og uttalte etter løpet at sesongen var reddet. Bare noen dager senere satte han løyperekord og vant det 30 kilomter lange Sandfjellrennet.

Onsdag ble det kjent at Northug har investert i en rulleskimølle til bruk hjemme – noe som fikk mange til å tenke at han neppe kommer til å legge opp med det første.

Kanskje blir det også et comeback på landslaget neste år?

– Jeg har en dialog med Petter om satsing mot neste sesong og evaluering av sist sesong, utover det har jeg ingen kommentarer, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Adresseavisen.


mosvik
NYINNKJØPT: Petter Northugs nye rulleskimølle skapte overskrifter onsdag. Foto: Petter Northug

Flere kanaler