SLITEN: Petter Solberg har vært plaget av sykdom det siste året. Her på sykehus i 2016, etter en dramatisk krasj i Canada.
SLITEN: Petter Solberg har vært plaget av sykdom det siste året. Her på sykehus i 2016, etter en dramatisk krasj i Canada. Foto: NTB scanpix
Rallyfører Petter Solberg (43) åpner nå opp om sykdommen som har plaget ham det siste året.

Den tidligere verdensmesteren i rallycross er kjent for sitt høye energinivå og smittende humør, men etter at han fikk påvist sykdommen Sarkoidose har det vært tøffe dager for Spydeberg-ekspressen.

– Jeg har unngått alt av intervjuer under løp og sånt. Da har jeg ligget i senga mellom heatene. Jeg har liksom ikke energi til noe. Det eneste jeg har fokusert på er kjøringa. Det har gått bra, kanskje ikke 110 prosent, men bra med tanke på situasjonen. Man har bare måttet ta noen valg, sier Solberg til NRK.

Sykdommen ble oppdaget da legene fant en brun flekk på lungene hans.

Ifølge Norsk helseinformatikk kan Sarkoidose «ramme mange organer, men først og fremst lungene. Knuteliknende betennelser finnes spredt. Opptil halvparten er uten symptomer, men noen vil trenge langvarig behandling med kortison.»

Har blitt mye bedre
Petter Solberg har først og fremst fått dårligere syn etter at han fikk sykdommen. I tillegg er han ofte veldig sliten - så sliten at teamet hans i en periode begynte å se etter andre sjåfører.

Nå er 43-åringen langt piggere, og satser på å kjøre minst én sesong til.

– Jeg har lest alt om sykdommen på mange språk, og prøvd å lære. Jeg har prøvd å gjøre det helt etter boka, og det føler jeg har hjulpet. Det er helt fantastisk å ha funnet ut av det, for ting endrer seg drastisk for meg nå, energi-nivået og alt, sier en fornøyd Solberg til NRK.


solberg
I KJENT STIL: Petter Solberg ble verdensmester i 2003, etter å ha vunnet siste VM-runde i Wales. Foto: NTB scanpix

Flere kanaler