PROVOSERER: PSG-stjernen Neymar har hisset på seg mange etter Instagram-innlegget (innfelt).
PROVOSERER: PSG-stjernen Neymar har hisset på seg mange etter Instagram-innlegget (innfelt). Foto: AFP/Instagram/neymarjr
Onsdag kom nyheten om at Stephen Hawking er død, 76 år gammel.

PSGs brasilianske stjerne Neymar (26) er blant de millioner av mennesker som har hyllet den verdensberømte fysikeren i sosiale medier, men mange mener fotballspilleren bommer grovt med sitt innlegg.

«Man må ha en positiv attitude og få det beste ut av den situasjonen man befinner seg i», skriver Neymar – i det som er et Hawking-sitat.

Saken fortsetter under innlegget

Neymar, som for tiden er skadet etter et brudd i ankelen, har lagt ut et bilde av seg selv sittende i en rullestol – noe som har fått mange til å reagere.

Stephen Hawking var rammet av ALS, og tilbrakte derfor store deler av sitt voksne liv i rullestol.

«Det er toppen av selvopptatthet å få Hawkings død til å handle om deg selv. Neymars midlertidige rullestol-situasjon er av en helt annen dimensjon sammenlignet med Hawking, som satt hele livet i rullestol. Jeg er sikker på at Neymar ikke mente noe vondt med det, men kom igjen», skriver journalist i Sports Illustrated, Grant Wahl.


Den engelske journalisten Choudry Nooryddean skriver følgende:

«Der sitter Neymar med sitt ømme ben og forstuede ankel, og markerer Stephen Hawkings død ved å gladelig sammenligne seg selv med Stephen Hawking, som var lammet fra halsen og ned»


Nate Scott hos sportsnettstedet SB Nation sparer ikke på kruttet.

«Sannsynligvis hørte Neymar at en berømt mann i rullestol døde i dag, og han tenkte derfor: "Jeg, den berømte fotballspilleren Neymar, sitter også i rullestol for øyeblikket. Jeg må poste et bilde på sosiale medier av meg selv, der jeg poserer på en nonchalant måte, for å være sikker på at dette høyaktuelle øyeblikket handler om meg, den berømte fotballspilleren Neymar.»

Også filminstruktør Gavin O'Connor har kastet seg på kritikken.

«Neymar sammenligner det å være midlertidig bundet til rullestolen med brukket fot med å være en av verdens klokeste mennesker, som var bundet til en på grunn av MND!»


Det skal også nevnes at flere forsvarer Neymars innlegg.

«Stephen Hawking, med sin fantastiske sans for humor, hadde kanskje sett det morsomme i dette. Voks opp, snobber», melder Twitter-kontoen «Lee Oyston Out».


Langtidsskadet
Neymar er satt ut av spill i to til tre måneder etter at han pådro seg brudd i ankelen i en seriekamp for PSG i begynnelsen av mars.

I verste fall kan sommerens VM-sluttspill i Russland være i fare for den brasilianske stjernen.

Neymar ble tidenes dyreste fotballspiller da han gikk til PSG for rundt to milliarder kroner i sommer.

Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler