HÅNES: Therese Johaug får gjennomgå i en kampanje fra lavpriskjeden Lidl.
HÅNES: Therese Johaug får gjennomgå i en kampanje fra lavpriskjeden Lidl. Foto: AFP/Instagram/Lidl Suomi
En uke er gått siden Therese Johaug fortalte på en pressekonferanse at hun var tatt i doping.

Mange svensker og finner har hatt problemer med å skjule skadefryden i etterkant av avsløringen, og enkelte kommentatorer har kommet med sterke karakteristikker av det norske laget.

Nå har lavpriskjeden Lidl lagt ut et tilbud på sin Facebook-side, som vekker stor oppsikt. 

I teksten står det at alle som handler norsk røkelaks torsdag 20. oktober, får med en leppepomade på kjøpet, skriver Dagbladet, som først omtalte saken.

Saken fortsetter under bildet

P4 har så langt ikke kommet i kontakt med markedsavdelingen i Lidl, men Dagbladet har fått en uttalelse fra markedssjef Seppo Niemelä.

- Vi ville lage en kampanje som er aktuell og som responderer til våre finske kunder på en leken måte. Denne kampanjen gjelder bare for i dag. En kunde som kjøper norsk røkelaks får en leppepomade gratis. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra våre kunder, opplyser Niemelä i en epost.


Suspendert
Johaug ble onsdag suspendert i to måneder for å ha brukt stoffet klostebol.

- Bakgrunnen for vedtaket er at Påtalenemden er av den oppfatning at utøver ikke kan sies å ha opptrådt uten skyld. Slik saken fremstår vil NIFs lov §12-9 således ikke kunne komme til anvendelse og suspensjon skal ilegges. Suspensjonen innebærer at utøver ikke kan delta i konkurranser og organisert trening, sier leder av Påtalenemnden, Anstein Gjengedal.

Johaug suspenderes frem til 18.12.2016, eller til tidspunkt for domsavsigelse dersom dette tidspunktet kommer før, het det i pressemeldingen.

Flere kanaler