SELGER KLÆR: Dopingutstengte Therese Johaug kan glede seg over en gevinst på mer enn 10 millioner kroner.
SELGER KLÆR: Dopingutstengte Therese Johaug kan glede seg over en gevinst på mer enn 10 millioner kroner. Foto: Reuters
Flere norske vintersportstjerner håver inn millioner når sportsmerkekonsernet Active Brands nå selges til oppkjøpsfondet FSN.

Bjørn Dæhlie, Kari Traa, Therese Johaug og Aksel Lund Svindal er alle på eiersiden i Active Brands, og etter det Dagens Næringsliv erfarer, ligger selskapets verdi på rundt en milliard kroner.

30 millioner til Bjørn Dæhlie
Dette betyr, når man legger til grunn eierandelene i selskapet, at de fire stjernene, får følgende gevinst ved salget, ifølge avisen:

Bjørn Dæhlie: 29,8 millioner kroner

Kari Traa: 27,5 millioner kroner

Therese Johaug: 10,3 millioner kroner

Aksel Lund Svindal: 7,9 millioner kroner

– Jeg er veldig takknemlig for den støtten Active Brands har gitt meg i en krevende periode. Jeg setter stor pris på at FSN nå ønsker å bygge videre på dette og gleder meg veldig til veien videre, sier Johaug til DN.

De fleste aksjonærene velger å reinvestere gevinsten - og går inn på eiersiden i FSN.

Sports- og merkevarekonsernet Active Brands ble startet av Kjetil Holta i 2010. Etter det DN erfarer får Holta, som eier 68,2 prosent, en papirgevinst på 500 millioner kroner for salget.


dæhlie
KLÆR: Bjørn Dæhlie har gjort gode penger på merkevaren «Dæhlie» etter at han ga seg som skiløper. Her avbildet i forbindelse med Grunnlovsjubileet på Eidsvoll i 2014. Foto: NTB scanpix


Flere kanaler