SØLVJENTER: Therese Johaug, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg jubler for andreplass og VM-sølv på 4x5km stafett.
SØLVJENTER: Therese Johaug, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg jubler for andreplass og VM-sølv på 4x5km stafett. Foto: NTB scanpix
De norske langrennsjentene måtte ta til takke med sølv i VM-stafetten torsdag ettermiddag.

Heidi Weng sørget for at Norge var med helt i teten etter første etappe, mens Ingvild Flugstad Østberg og svenske Frida Karlsson rykket ifra - og gjorde stafetten til en ren norsk-svensk duell fra andre etappe og ut.

På tredje etappe fikk Astrid Uhrenholdt Jacobsen det tøft mot Charlotte Kalla, og da den norske veteranen vekslet med Therese Johaug, hadde Sverige fått en luke på 18,8 sekunder.

– Therese Johaug må ta igjen Nilsson og ha noen sekunder på Nilsson før spurten, for å ha en sjanse. Ellers blir svensken for sterk i spurten, meldte P4s langrennsekspert Jon Schjerpen fra Seefeldt i forkant av den fjerde etappen.

Og Johaug klarte faktisk å hente inn svenske Stina Nilsson på siste etappe, men maktet aldri å få noen luke. Det viste seg at opphentingen kostet for mye, for inne på stadion hadde Nilsson krefter igjen - og Johaug var sjanseløs i spurten.

Dette var Sveriges andre gull i mesterskapet.

Flere saker

- Dom viser at barnevernet er i krise - Flere dommer i Menneskerettighetsdomstolen viser at det norske barnevernet er i krise. Tirsdag 19.11 2019
Mer depresjon blant sauebønder i ulveområder Sauebønder som bor i ulveområder har større har oftere angst og depresjon enn andre sauebønder. Onsdag 20.11 2019
Flere kanaler