LEGGER SEG FLATE: TV2 har beklaget et innslag de sendte på «Fotballkveld» søndag. F.v: Jesper Mathisen, Ole Martin Årst, Freddy Dos Santos og Helene Husvik.
LEGGER SEG FLATE: TV2 har beklaget et innslag de sendte på «Fotballkveld» søndag. F.v: Jesper Mathisen, Ole Martin Årst, Freddy Dos Santos og Helene Husvik. Foto: TV2
TV2 har måttet tåle mye kjeft etter at de under søndagens «Fotballkveld» viste bilde av en supporter som hadde malt på seg Tromsø-logoen speilvendt.

En rekke seere oppfattet innslaget som regelrett uthenging, skriver iTromsø, som først omtalte saken.

LES OGSÅ: Sekunder senere blir værmeldingen til Gislefoss helt feil

Lag med spesielle behov
Supporteren spiller til daglig for Full Fart Fremover - et lag som er tilrettelagt for spillere med spesielle behov.

Ifølge den lokale nettavisen, delte TV2 Sporten innslaget på Facebook også - noe som skal ha fått tidligere supporterleder i Forza Tromsø, Håkon Danielsen, til å tenne på alle plugger:

«Fullstendig pinlig av TV 2. Her skal det altså gjøres narr av folk som ikke er som alle andre, og i hvert fall om dem viser et snev av engasjement. Ikke bare skal han henges ut på Fotballkveld ved to anledninger. Men nå skal det hentes seertall og klikk på hans utfordringer. Hodeløst», skal han ha skevet i en kommentar til innlegget.


- Må bli flinkere
Både redaksjonsledelsen i TV2 og deres profil Freddy Dos Santos har lagt seg langflate etter at kritikken ble kjent, og Facebook-delingen er nå fjernet. Innslaget er også fjernet fra TV2 Sumo.

TV2 erkjenner at det ikke ble gjort nok research i forkant.

- Nå får jeg en vond smak i munnen. Det må jeg bare si. Det var ikke meningen å henge ut noen som helst(...) Vi så et bilde som ble spilt inn til oss uten at vi visste bakgrunnen. Researchen har vært for dårlig. Vi må bli flinkere til å sjekke bakgrunnen slik at vi ikke tråkker i salaten som dette, sier Freddy Dos Santos til iTromsø.


Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler