RASENDE OG RIK: Ikke sikkert det er så dumt å være sta.
RASENDE OG RIK: Ikke sikkert det er så dumt å være sta. Foto: Shutterstock
Er du utslitt av å måtte slåss med treåringen om påkledning før barnehagen, stillesitting ved middagsbordet og tannpussnekt rundt leggetid? Fortvil ikke! Viljesterke småtasser har større sjanse for suksess i voksenlivet, viser en ny undersøkelse.

LES OGSÅ: Kvinner med mange barn eldes langsommere

Når du ved middagsbordet i dag for ente gang forsøker overbevise minstemann om at han ikke dør av å smake på broccolien, kan det hende du blir litt mindre oppgitt dersom du ser for deg den lille stabeisen som suksessrik i framtida.

Studerte personligheten
Det er nettstedet inc.com som skriver om et amerikansk forskningsprosjekt som fulgte 700 barn fra niårsalderen og fram til de ble 40. Forskerne begynte med å kartlegge barnas personlighet, og så spesielt på egenskaper som flittighet, samvittighetsfullhet og stahet. Målet var å se på sammenhengen mellom disse personlighetstrekkene og hvilken suksess barna fikk i voksenlivet.

Og her er den tabloide utgaven av konklusjonen: Barn som forlanger den største porsjonen med is, har større forutsetning for å forhandle seg til høyere lønn senere i livet.

LES OGSÅ: - Hvis barnet ditt har denne appen, må du slette

Gir seg ikke
Sagt på en litt annen måte, så tror forskerne at linken mellom trass og suksess ligger i at viljesterke barn kanskje ikke gir seg så lett, hverken når det gjelder karakterer på skolen eller i lønnsforhandlinger i voksen alder.

De er sannsynligvis også mindre redde for å skaffe seg uvenner i prosessen, men det vet du jo allerede - der du sitter sammen med din broccolikastende lille tyrann...

Flere kanaler