UTROLIG: Biltyven i Kristiansand ble stoppet på en ytterst spektakulær måte. Til og med skuespiller Bruce Willis (t.v.) ville hatt problemer med å gjøre noe tilsvarende, mener politiet.
UTROLIG: Biltyven i Kristiansand ble stoppet på en ytterst spektakulær måte. Til og med skuespiller Bruce Willis (t.v.) ville hatt problemer med å gjøre noe tilsvarende, mener politiet. Foto: NTB Scanpix
*Løp ut i underbuksa i 17 minusgrader
*Kastet seg på biltaket og hang seg på
*Slo seg gjennom bakruta i 90 km/t
*Klatret inn i bilen og fikk stanset tyven


En biltyv i Kristiansand hadde neppe ventet å få så hard motstand som han møtte i Kristiansand natt til onsdag.

Klatret opp på taket
Den utrolige historien, som Fædrelandsvennen forteller om, startet da en 25 år gammel mann våknet av at bilen ble startet utenfor boligen hans. Han løp ut 17 minusgrader, nesten naken, for å se hva som skjedde.

- Han prøvde å få opp døra på bilen, men da ga tyven gass. I bare bokseren løp bileieren langs bilen, mens tyven forsøkte å bli kvitt ham ved å kjøre inn i snøfonner. Da klatret bileieren opp på taket på bilen, og fikk fatt i takrailsen. Mens biltyven fortsatte, forteller etterforskningsleder Jan Nesland ved Randesund politistasjonen til avisen.

Den elleville bilturen fortsatte i opp mot 90 kilometer i timen, men 25-åringen klarte likevel, på halsbrekkende vis, å holde seg fast, fire seg bakover og knuse bakruten med kneet. Da hadde følget kommet til Varoddbrua.

Saken fortsetter under bildet
Varoddbrua
DRAMA: Her på Varoddbrua like utenfor Kristiansand klarte bileieren til slutt å stanse biltyven - på en svært spektakulær måte. Foto: NTB scanpix

LES OGSÅ: Her er landets «beste» skademeldinger

Løp etter tyven
- Etter at han hadde klart å knuse ruta, klatret han inn i bilen mens han ropte at tyven måtte stoppe. Til slutt tok han tak i tyven, og tvang ham til å stoppe. Så prøvde altså tyven å stikke av. Men bileieren løp etter og fikk ham under kontroll til politiet kom, sier Nesland til Fædrelandsvennen.

Etterforskningslederen er imponert over 25-åringens handlekraft, og bemerker at selv ikke Bruce Willis ville klart et så vanvittig stunt. Han er imidlertid usikker på om han vil anbefale fremgangsmåten.

Biltyven er nå tatt hånd om av politiet, mens bileieren hviler ut på sykehus. En fortjent slutt for begge to, vil de fleste mene.

LES OGSÅ: Slik fletter du riktig i trafikken

Flere saker

Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
Flere nordmenn ber om hjelp til julefeiringa Stadig flere nordmenn ber om hjelp til julefeiringa. Fredag 13.12 2019
Flere kanaler