TATT FOR DOPING: Den svenske kommentatoren sammenligner Therese Johaug med Johann Mühlegg.
TATT FOR DOPING: Den svenske kommentatoren sammenligner Therese Johaug med Johann Mühlegg. Foto: AP/NTB scanpix
Torsdag formiddag slapp Norges skiforbund den store bomben; Therese Johaug har testet positivt på stoffet clostebol.

Saken omtales i store deler av verden, og selvsagt også i vårt naboland, Sverige, der det har vært ekstrasendinger hos blant annet de største nettavisene.

Gikk hardt ut for få dager siden
Én av dem som lenge har vært kritisk til norsk langrenn - og særlig håndteringen av Martin Johnsrud Sundbys dopingsak - er den tidligere profilerte kommentatoren i Aftonbladet, Lasse Anrell.


For bare 12 dager siden skrev han en kommentar i Nya Wermlands-Tidningen, der han beskyldte nettopp Therese Johaug for å jukse.

«Frisk som en nøtteskrike helte hun i seg shot på shot av astmamedisin og sa at hun trodde det var kjempegreit», skrev han blant annet, og oppfordret til å utestenge alle norske skiløpere i minst to år.


- Ser ikke naturlig ut
Nå forteller Anrell at han er opprørt, men ikke overrasket, over torsdagens nyheter.

- Når hun går på ski, ser hun ut som Johann Mühlegg, sier Anrell til Expressen.

Den spanske skiløperen vant det meste på starten av 2000-tallet, men ble kort tid senere tatt i doping. Anrell viser også til de kinesiske langdistanseløperne i friidrett, som ble avslørt for å ha brukt ulovlige stoffer.

- Det finnes ingen annen enn Johaug som går på ski på den måten. Når de kinesiske løperne kom, var alle skeptiske, men ingen skjønte hva som skjedde. Det viste seg å være doping. Kanskje har det vært akkurat like mye juks når Johaug har gått fra alle de siste årene. Det har ikke sett naturlig ut, og det har det heller ikke vært, sier Anrell.

johaug
TÅRER: Det var en dypt ulykkelig Therese Johaug som stilte på pressekonferanse torsdag ettermiddag. Foto: NTB scanpix


Flere saker

Vinn 50.000,- til ditt idrettslag!
Vinn 50.000,- til ditt idrettslag! Tirsdag 19.05 2020
- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler