FÅR STRYK: Alexander Rybak får stryk av svenske anmeldere.
FÅR STRYK: Alexander Rybak får stryk av svenske anmeldere. Foto: AP
Terningkast én. "Tävlingens största tönt." 

Det er hvordan Melodi Grand Prix-ekspertene i to av Sveriges største aviser, Aftonbladet og Expressen, omtaler Norge og Alexander Rybaks bidrag i årets sangkonkurranse.

Ber folk skru av TV-en
"Noen må tulle. Det må ha vært "That's How You Write A Song" Edvard Munch tenkte på da han malte "Skrik," skriver Markus Larsson i Aftonbladet og gir Norge én på terningen. 

Han skriver videre at han har følgende råd til de som ser på: "Skru av TV-en og kast den ut av vinduet."

Om Sveriges bidrag skriver han: "Dette er i en helt annen klasse enn konkurrentene."

- Latterlig
Anders Nunstedt i Expressen skriver en egen sak om Rybaks bidrag der han omtaler 31-åringen som "tävlingens största tönt". Ordet "tönt" kan oversettes til en som gjør noe enfoldig, dumt eller latterlig.

Han har ingen tro på at Norge kan vinne årets konkurranse og skriver at Rybak er "hopplös som r’n’b-dansande popstjärna och hans klämmiga fiolsolo (!) är bara påfrestande."

- Jeg synes det er fælt, jeg har lyst til å gjemme meg bak en stol når han opptrer. Jeg forstår ikke hva han har tenkt, sier Nunstedt til P4 Nyhetene.

Norge er blant favorittene til å vinne konkurransen ifølge bettingselskapene. Sverige ligger foreløpig på en sjetteplass på oddsen.

- Ikke anmelderne som stemmer
- Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte, sier NRKs MGP-general Stig Karlsen om kritikken fra svenskene.

Han sier at det er bra at det er mye engasjement rundt favorittene.

- Og folk må mene hva de vil, men her er det folket som skal stemme og ikke anmelderne, sier Karlsen.

"Sura bror"
Det har nesten blitt en tradisjon at Sverige rakker ned på de norske Melodi Grand Prix-bidragene.

- Det er vanlig at Sverige og Norge slenger med store ord og litt svake og sterke terningkast. En har jo lest om "sura bror" når det er snakk om skisport og sånn, så kanskje vi er der nå, ler Karlsen.

Og Nunstedt i Expressen innrømmer at selv om ikke han selv liker nummeret til Norge så tror han at hans landsmenn vil gjøre det.

- Jeg er ganske sikker på at Sverige vil gi sine 12 poeng til Norge. Han er jo dyktig til å synge og han er jo konkurransens store stjerne, så det er klart at Rybak går til finalen, sier anmelderen.

Alexander Rybak og Norge er først ut på scenen i torsdagens semifinale der ti land går videre til den store finalen på lørdag.

Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler