SOVE: Engelsk treningssenter tilbyr en relativt avslappende time.
SOVE: Engelsk treningssenter tilbyr en relativt avslappende time. Foto: Shutterstock
Hvis tanken på spinning, zumba, aerobic eller bodypump gjør deg svett, kan kanskje dette være treningssenteret for deg. 

Det engelske treningssenteret David Lloyd Gym tilbyr nemlig en 45-minutters time som rett og slett består av soving. 

Ifølge Independent får alle som melder seg på timene tildelt en nyoppredd seng og sovemaske, før de sover i 45 minutter. Etterpå går man blid og uthvilt hjem.

Slitne foreldre
Treningssenteret har lansert sovetimene etter at de avdekket et søvnbehov blant kundene sine i en undersøkelse. 86 prosent av de som hadde barn, fortalte nemlig at de var slitne. Klassen er derfor hovedsakelig rettet mot foreldre, men man trenger ikke ha barn for å delta.

Klassen er nå under utprøving i Sidcup, Kent, og hvis det går bra kommer treningssentre over hele England til å få tilbudet.


napercise
AVSLAPPENDE: Søvn er helsefremmende, sier søvnforsker. Foto: David Lloyd gyms

Høyere forbrenning
Atmosfæriske lyder og temperaturen i rommet vil kunne fremme kaloriforbrenningen under søvn, mener søvnekspert Kathryn Pinkham som har samarbeidet med treningssenteret på prosjektet.

-Søvn er mye viktigere enn folk er klar over, sier hun. Vi har en tendens til å fokusere på de kortsiktige effekter som å være sliten eller mangler konsentrasjon, men det er også viktig for vår langsiktige fysiske og mentale velvære også.

Mangel på søvn gir en høyere risiko for å utvikle angst eller depresjon, sier hun. Søvnmangel kan gjøre det vanskelig å trene regelmessig, pga lite overskudd. Man kan også slite med å ta riktige valg angående kosthold, som kan ha negativ påvirke vår fysiske helse i det lange løp, sier hun.

Man forbrenner også kalorier når man sover, legger hun til.


Flere kanaler