GAVE: Som en gave til resten av guttene i bandet.
GAVE: Som en gave til resten av guttene i bandet. Foto: P4
I boken "The Unreleased Beatles: Music and Film" skriver forfatter Richie Unterberger for første gang om opptakene som Paul McCartney gjorde hjemme i sin egen stue og som kun var ment for de andre gutta i Beatles.

Det var julen 1965 og Paul McCartney lekte seg med en innspilling som skulle være julepresang til John, George og Ringo. Det ble kun trykket opp tre kopier og ingen har klart å finne igjen opptakene, før nettstedet Dangerousminds nå kan by på et unikt lydopptak.

Hør det 18 minutter lange opptaket nederst i saken.

I 1995 fortalte McCartney selv om opptakene i et intervju med Mark Lewisohn.

- Ja, det stemmer at jeg lagde disse opptakene. Jeg hadde to båndopptakere som jeg satte opp hjemme, der jeg lagde eksperimentelle opptak. Det var kun ment for de andre gutta i bandet. Bare som en morsom ting, forklarte McCartney.

- Det var som et magasinprogram på radio. Full av rare intervjuer, eksperimentell musikk, ting jeg visste de andre ikke hadde hørt før. Det var bare en rar sammensetning av ulike ting jeg fant på selv.

Opptakene forsvant
- Jeg tok med meg opptaket til "Dick James' Studio" som lagde tre kopier. Dessverre var kvaliteten på disse platene slik at de ble raskt utslitt, men det finnes nok en original-tape der ute et sted, forkarte McCartney i 1995.

Men ingen har klart å finne noen spor av julegaven fra 1965. Inntil nå.

I det 18 og et halvt minutt lange opptaket som nå er funnet og lagt ut på Youtube, gir McCartney seg ut for å være amerikansk radio-DJ som presenterer populærmusikken på den tiden.

Han spiller "Unforgettable" av Nat King Cole, "Someone Ain't Right" av Peter and Gordon, "I Get Around" av Beach Boys, "Heat Wave" av Martha and the Vandellas, "Don't Be Cruel av Elvis og "Down Home Girl" av Rolling Stones.

Amerikansk radio-DJ fra 1965 - alias Paul McCartney

Flere kanaler