ENORMT ENGASJEMENT: Etter at Einar Øgrey Brandsdal (bildet) la ut historien på sin Facebook-side, har det tatt helt av, forteller han.
ENORMT ENGASJEMENT: Etter at Einar Øgrey Brandsdal (bildet) la ut historien på sin Facebook-side, har det tatt helt av, forteller han. Foto: NTB scanpix/privat
Facebook-siden til Netthandelen-gründer Einar Øgrey Brandsdal har nærmest glødet det siste døgnet.

Årsaken er den rørende historien om en småbarnspappa fra Kristiansand som har store økonomiske problemer. Saken har engasjert tusenvis av personer over hele landet, og er så langt likt mer enn 5600 ganger.

Misliker 17.mai
Brandsdal har kjent mannen, som vil være anonym, i flere år, og ønsket å dele historien hans på sin Facebook-side.

- Han fortalte meg at 17. mai er en av de verste dagene han vet om. Årsaken er at dette er ungenes dag, og økonomien hans tilsier at han ikke kan kjøpe verken is, brus eller gassballong - som for mange er en selvfølge.

For å få råd til å gi barna noen gleder på nasjonaldagen, tok mannen derfor turen ned til sentrum en natt, for å samle flasker, slik han pleier å gjøre når lommeboka er tom.

Stoppet av politiet
Etter å ha samlet tre poser med tomflasker, møter han politiet, som ønsker å ta en sjekk.

- De spør om han aksepterer at en narkotikahund kan få snuse på han, da de mistenker at han er kriminell, skriver Brandsdal i innlegget.

Da dette ikke gir noen resultater, spør politimennene om mannen vil være med på en liten kjøretur. Han blir med, noe motvillig, og registrerer at turen går til den lokale Shell-stasjonen.

Politimennene går så ut av bilen, men kommer tilbake etter kort tid.

Gråter av glede
- Ha en god 17.mai, sier de begge, idet de overrekker ham 500 kroner hver. Mannen begynner å hylgrine av glede, og takker og takker og takker, beskriver Brandsdal.

Netthandelen-gründeren er, som mange andre, rørt av historien.

- Mannen har et økonomisk komplisert liv, og det er fantastisk når politiet gjør som de gjør. For noen hverdagshelter de er - helt rått!

LES OGSÅ: Sjekk overlegens elleville attest til Johanna!

Artikkelen fortsetter under bildet

Shell Kristiansand
BLE OVERRASKET: Det var her på Shell-stasjonen på Gartnerløkka i Kristiansand at de to politimennene overrasket mannen. Foto: Hannah Miriam Kolås/P4


Vil aldri glemme
P4 har vært i kontakt med småbarnsfaren, og kjenner identiteten hans. Han bekrefter at historien stemmer, men ønsker å være anonym. Samtidig vil han takke politiet for måten de behandlet ham på.

- Denne episoden kommer jeg til å huske resten av livet, sier han til P4.

Stasjonssjef ved Kristiansand politistasjon, Ole Hortemo, synes det er hyggelig med positiv oppmerksomhet.

- Vi har foreløpig ikke kommet i kontakt med de to politimennene, men hvis dette stemmer, er det jo hyggelig hvis de har bidratt personlig til noen som tilsynelatende ikke har det så greit, sier Hortemo.

Saken ble først publisert i mai 2015.
Flere kanaler