TAPETSERTE PALLEN: Simen Hegstad Krüger tok gull, Martin Johnsrud Sundby sølv og Hans Christer Holund bronse på 30km i OL søndag.
TAPETSERTE PALLEN: Simen Hegstad Krüger tok gull, Martin Johnsrud Sundby sølv og Hans Christer Holund bronse på 30km i OL søndag. Foto: NTB scanpix
Det ble en fantastisk start på OLs andre dag. Simen Hegstad Krüger tok en sensasjonelt gull på 30 kilometer med skibytte på langrennstadion i Pyeongchang søndag morgen. 

På pallen fikk han besøk av Martin Johnsrud Sundby som tok sølvet, mens Hans Christer Holund gikk inn til en bronsemedalje.

Brakk staven
24 år gamle Hegstad Krüger startet sitt første OL-løp i karrieren med å brekke staven og gå på trynet, men kjempet seg framover i feltet gjennom hele rennet, og bare noen kilometer før mål satte han inn et rykk som ingen klarte å henge med på.

- Det er en helt ubeskrivelig følelse. Hadde ikke trua på at det skulle bli gull når jeg fikk den starten jeg fikk, sier gullvinner Hegstad Krüger til P4.

Glad for lagkameraten
Johnsrud Sundby var blant gullfavorittene på forhånd, men gledet seg like mye over gullet til Hegstad Krüger som sitt eget sølv.

- Det å stå på pallen med to lagkompiser er helt fantastisk. Simen har tatt noen steg som er helt utrolig i det siste. Han har en stor karriere foran seg, sier 33-åringen.

En annen gullfavoritt, Johannes Høsflot Klæbo, klarte ikke å henge med på slutten, og endte til slutt som nummer 10. 

Flere kanaler