HØSTAKTIVITET: Å rake løv er en effektiv måte å kvitte seg med kalorier på uten at du føler at du trener.
HØSTAKTIVITET: Å rake løv er en effektiv måte å kvitte seg med kalorier på uten at du føler at du trener. Foto: Shutterstock
Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men det er faktisk morsomme ting du gjør i hverdagen din som også gjør at du forbrenner noen ekstra kalorier. Huffington Post har laget en liste med treningsøkter du ikke merker at du gjennomfører.

Under finner du en liste med ulike treningsøkter som brenner x antall kalorier. Estimatene er basert på en kvinnekropp på rundt 66 kilo og er hentet fra The Compendium of Physical Activities

Saken fortsetter under bildet
Leke med valp
TRENING: Helt uten svette. Ved å leke med hunden i en halvtime brenner du kalorier uten å tenke over det. Foto: Shutterstock100 kalorier
For å brenne 100 kalorier kan du for eksempel leke med valpen din i en halvtime, synge karaoke i 45 minutter eller lage mat med venner i en time. Du trenger med andre ord ikke finne frem treningstøyet. 

200 kalorier
Å kvitte seg med 200 overflødige kalorier krever litt mer, men ikke mye. Du kan velge mellom å danse på fest i 30 minutter, ta en rolig sykkeltur på tre kvarter eller bruke en time på å vaske bilen. Sistnevnte gjør noen kanskje med mer glede enn andre.

Saken fortsetter under bildet
Bowling
BOWLING: En tur med gjengen på bowling kan lette deg for mange kalorier. Foto: Shutterstock


300 kalorier
En time med hagearbeid er nok til at du bruker opp hele 300 kalorier. Har du ikke grønne fingre kan du kaste frisbee i 90 minutter eller ta med deg venninnene på shoppingtur i to timer. Velger du shoppingturen er ikke cafébesøk tatt med i regnestykket.

400 kalorier
Selv om det er snakk om mange kalorier trenger ikke treningsøkta for å bli kvitt dem å være så hard. Hjelper du en venn med å flytte i tre kvarter, raker hagen i 90 minutter eller tar med deg vennegjengen på bowling i to timer er kaloriene borte som dugg for solen. 


Flere kanaler