REDDER LIV: Denne boksen kan redde ditt liv i trafikken. Volvos nye "Life Paint" loves å være så god at den nærmest gjør natt til dag.
REDDER LIV: Denne boksen kan redde ditt liv i trafikken. Volvos nye "Life Paint" loves å være så god at den nærmest gjør natt til dag. Foto: Volvo
Jakker, barnevogner, luer, hjelmer, hundebånd, sekker og sykler. Alt kan sprayes med Volvo Lifepaint og bli en refleks.

Endelig i Norge
I England er Lifepaint allerede en kjempesuksess. Volvo startet med å gi bort test-bokser med den flytende refleksen, men det gikk kun kort tid før noen oppdaget at de kunne tjene penger på dette og solgte det på nettet. Sprayboksene ble revet bort, skriver Daily Mail. På ebay har boksene gått for opptil 500 kroner. I Norge får du kjøpt den hos Volvo-forhandleren for 149 kroner. En boks inneholder 100 ml.

Forsvinner i klesvask
Sprayen er gjennomsiktig og avgir ingen farge, hverken på sykkel eller klær.

- Volvo Lifepaint er ikke en erstatning for å bruke vanlig refleks, det er i tillegg til. Det er heller en ny og spennende måte å bli sett på i mørket, sier PR og informasjonsdirektør i Volvo Rune Gutteberg Hansen til P4.

Ideen var å lage en spray for å gjøre sykler mer synlig i trafikken, men underveis i prosessen fant utviklerne stadig flere bruksområder.

- Lifepaint forsvinner i blant annet klesvask, og er derfor lett å fjerne fra tekstiler. Den føres like enkelt på igjen ved å benytte sprayen på ny, sier Gutteberg Hansen.

Artikkelen fortsetter under bildene
Volvo Lifepaint
LIVREDDER PÅ BOKS: Spray en dusj på sekken og barnet ditt får en litt tryggere skolevei Foto: Volvo
Volvo Lifepaint
HELE SYKKELEN LYSER: Spray en dusj på sykkelen og du får en tryggere sykkeltur Foto: Volvo
Hemmelig oppskrift
Det er det svenske firmaet Albedo 100 som har utviklet sprayen. Daglig leder Anders Wellving sier til Teknisk Ukebladat oppskriften er hemmelig:

– Sprayene inneholder bindemidler, reflekterende partikler og drivgass (butan og propan). Mer enn det kan jeg nesten ikke avsløre, sier Wellving.

Se video av hvordan sprayen fungerer:


Flere saker

Vinn TV-pakke verdt 50.000,-
Vinn TV-pakke verdt 50.000,- Mandag 30.03 2020
Christers luksuspizza
Christers luksuspizza Fredag 03.04 2020
Flere kanaler