MOT STRØMMEN: Den store styrkeprøven har flere påmeldte enn på samme tid i fjor
MOT STRØMMEN: Den store styrkeprøven har flere påmeldte enn på samme tid i fjor Foto: Shutterstock
Nå kan det derimot virke som trenden har snudd. Sykkelrittet «Styrkeprøven» kan nemlig melde om stor økning av deltakere for 2017.

– Vi har over 30 prosent flere påmeldte i år enn på samme tid i fjor, sier daglig leder i Styrkeprøven AS, Morten Mørk, til landevei.no

Det er første gang det er en økning i antall påmeldte siden toppåret 2011.

Den STORE styrkeprøven
Det er distansen Trondheim-Oslo (543 kilometer) og Lillehammer-Oslo (191 kilometer) som står for den største økningen. Mandag morgen hadde totalt 2390 personer meldt seg på til en av styrkeprøvene 17. juni.


Ikke mistet interessen
Mørk mener den sviktende deltakelsen i sykkelritt og andre mosjons-arrangementer har en naturlig forklaring. Han har sett på fødselstallene i Norge på 60 og 70-tallet.

– Hvis du går ut fra at gjennomsnittsalderen for deltakere på slike arrangementer er på rundt 40 år er det de som er født på midten av 70-tallet som nå vil være hovedgruppa av deltakere. Midt på 1970-tallet ble det født 25 prosent færre barn enn i tiåret før, sier Mørk.

Dårlig deltakelse skyldes med andre ord lavere fødselsrate, mener han. 

– Alle som er arrangører av skirenn, løp og sykkelritt vil få en nedgang på 25 prosent enten de vil eller ikke. Det er rett og slett født vesentlig færre potensielle deltakere i den perioden. Dessuten har disse utrolig mange flere valgmuligheter, og det ser vi tydelig, sier han til sykkelbladet Landevei.


Flere kanaler