FUKTIG: De fleste nordmenn har opplevd at det har blitt et glass eller to for mye på julebordet.
FUKTIG: De fleste nordmenn har opplevd at det har blitt et glass eller to for mye på julebordet. Foto: Shutterstock
For mange kan november og desember bli to måneder med mange julebord, mye fet mat og mye godt i glasset. Er du en av de som bekymrer seg litt for om juleantrekket faktisk kommer til å passe på julaften? 

Hollywood-trener Cornelis Elander gir sine beste tips til hvordan du kommer gjennom julebordsesongen og jula med formen og kroppen i behold, han mener det ikke trenger å være så vanskelig. 

– Du bør ha fokus på de enkle tingene du kan gjøre nå. Ikke tenk at du skal utsette alt til januar. Det er ikke slik at du må på treningssenteret og at du må ha masse utstyr. Gjør enkle ting som push-ups og sit-ups på stuegulvet hjemme, forteller han til P4.

Cornelis Elander
GOD FORM: I flere år har Cornelis Elander jobbet som personlig trener i Hollywood. Han vet hvordan du kommer gjennom julebordsesongen uten at det går utover vekta og formen. Foto: Facebook/Hollywoodtreneren


Du trenger ikke smør på flesk
Men som kjent holder det ikke bare å trene, man må også tenke på hva man putter i munnen. Norsk julemat er ofte salt og fet og blir skylt ned med alkoholholdige drikker. Dette i seg selv er ingen slankekur, men det er mulig å minimere skaden, mener Elander. 

– Styr unna den verste, mest usunne maten, råder han.

Er det nødvendig å helle ekstra ribbefett over potetene, trenger du to ribbebiter eller holder det med en, greier det seg med en porsjon med pinnekjøtt? Alt dette er ting man kan tenke over og kontrollere selv, og som kan gi en litt lettere utgave av julebordet. 

Ribbe
FETT: Den norske julematen er ikke den beste slankekuren, men så lenge man har det i bakhodet bør du komme deg gjennom uten problemer. Foto: NTB scanpix


Men som nevnt er det ikke bare maten som er problemet på et julebord. Det er lett å la seg rive med når alkoholen blir kontinuerlig sjenket i glassene. 

– Selv om alkoholen er gratis betyr ikke det at du må takke ja til alt du får servert, sier Elander, som også mener det holder lenge å dra på ett julebord. 

For å unngå at det blir alt for mange enheter bør du passe på at du drikker nok vann i løpet av kvelden. Det kan være lurt å ta et pauseglass med vann mellom vin- eller ølglassene, dette vil også kroppen og hodet ditt takke deg for dagen derpå.

Litt måtehold og trening på stuegulvet er med andre ord nok til at du kommer til å gli inn i juleantrekket på julaften.


Flere kanaler