Harriette Thompson ønsker å bli den eldste kvinnen i historien som har fullført et maraton, 92 år gammel!

Løper for sin døde mann
I alle de 16 årene Harriette har løpt San Diego Marathon har hun løpt for å samle inn penger til kreftsaken. Hennes mann gjennom 67 år, Sydnor Thompson, døde av kreft i januar. Hun har selv hatt kreft og måtte stå over løpet i 2013 på grunn av kreftbehandling. Siden 1999 har hun vært med på å samle inn over 100 000 dollar til kreftsaken.

Debuterte som 76-åring
Harriette har alltid vært en aktiv dame, selv om hun ikke begynte å løpe maraton før hun var 76 år gammel. Hun er mor til 5, har svømt mye og vært både svømmetrener og livredder. Men det hun er virkelig god på, er piano. Hun har spilt i Carnegie Hall tre ganger og spiller fortsatt. Løpeinteressen var mer eller mindre tilfeldig:  - Det var en venn av meg som skulle San Diego Marathon og jeg tenkte at det kunne jeg også klare, sier Harriette til runnersworld.com

Verdensrekord
Da Harriette krysset målsnøret i San Diego Rock`n`Roll Marathon på 7:07:42 i fjor, satte hun ny verdensrekord. Det var det raskeste maraton løpt av en kvinne på over 90 år gjennom tidene. Og det kun ett år etter kreftbehandlingen hun var gjennom.


Knapp margin
Den eldste damen som har fullført et maraton til nå var en litt yngre 92-åring, Gladys Burrill, som løp Honolulu Marathon i 2010.

Flere kanaler