IKKE SÅ STAS: Før fylte vi fjellene mellom Rena og Lillehammer, nå svikter påmeldingen.
IKKE SÅ STAS: Før fylte vi fjellene mellom Rena og Lillehammer, nå svikter påmeldingen. Foto: NTB scanpix
For tre år siden ble Birkebeinerrennet utsolgt på få minutter og 17 000 mennesker gikk på ski fra Rena til Lillehammer. Sånn er det ikke lengre.

Lite snø og løpebølgen får skylda
Til nå er 9 000 mennesker påmeldt Birken, skriver Dagens Næringsliv. Det er 1 000 færre enn på samme tid i fjor. Også Holmenkollmarsjen sliter; Under 3 000 personer er påmeldt rennet 13. februar. I 2013 gikk 6 700 deltakere gjennom Nordmarka.

Ting går i bølger. Nå er det veldig populært med løping, så det kan være at det spiller inn. Men også det at folk får gått for lite på ski, da tenker man at man ikke har godt nok grunnlag, sier kommunikasjonssjef Emilie Nordskar i Skiforeningen til DN.

Stabilt salg av ski
Ifølge Sportsbransjen, en interesseorganisasjon for cirka 90 prosent av sportsbutikkene i Norge, kjøper vi nordmenn like mange langrennsski som før. 

- I fjor solgte norske sportsbutikker cirka 330 000 par langrennsski. Det er omtrent som året før, så ingenting tyder på at langrennsinteressen er synkende, sier administrerende direktør i Sportsbransjen, Bård Kristiansen, til P4.

Funfact: Russland er det eneste landet i verden som selger flere langrennsski i året enn Norge.

Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
- Viktig at Vy vinner
- Viktig at Vy vinner Mandag 09.12 2019
Flere kanaler