LØPER I TAKT: Når du ikke har noen å løpe sammen med er musikk en god venn
LØPER I TAKT: Når du ikke har noen å løpe sammen med er musikk en god venn Foto: Fotolia
Det har gått fra stekende sol og 27 grader til 12 grader og regn på et døgn. En typisk norsk sommerdag og en perfekt anledning til å teste ut Spotifys nye tjeneste "Running".

Helt i takt
Jeg må innrømme at jeg tenkte at dette var for godt til å være sant: At Spotify skulle "lese" min løperytme og finne musikk som passet til mitt mosjonstempo. Der tok jeg feil. Hver eneste gang jeg satte foten min i bakken, kom det et nytt trommeslag. Helt i takt. Wow! Det var nesten som å være tilbake i førstegangstjenesten; Sersjanten ropte høyre, venstre, høyre, venstre... Og feltskoene smalt i bakken. I takt. Nesten alltid.

Artikkelen fortsetter under bildet

Spotify Running
IMPONERENDE: Spotify Running leser løpetakten din og gir deg musikk i samme takt Foto: skjermdump fra min mobil


Helt i utakt
Spotify vet hvem jeg er, hvor jeg er, hvor gammel jeg er, hva jeg liker å høre på. Sikkert også hva jeg liker på brødskiva. Da er det skuffende at de ikke klarer å finne sanger jeg liker. Eller i det minste har hørt om. I løpet av en times løpetur ble jeg kun servert Nickelodeon/Disney XD-låter på rekke og rad. Tenårings-pop med "tøffe" gitar-riff (de som har barn skjønner hva jeg mener). Kun to artister/band dro jeg kjensel på i kategorien "Upbeat Run", som skulle være en variasjon av poplåter. Ikke èn Avicii, Kygo eller Morgan Sulele-hit. Skuffende.

Artikkelen fortsetter under bildet

Spotify Running
VIPS: Så enkelt er det: Sett i gang Running, velg kategori og Spotify fikser resten Foto: skjermdump fra min mobil


Flere kategorier
Heldigvis er det flere kategorier å velge mellom og heldigvis kommer det flere løpeturer. Kanskje jeg skal ta hintet og prøve meg på "Throwback hits" neste gang? 

(Testen er utført av en mann midt i 40-årskrisa, rundt Steinbruvannet i Oslo en regntung kveld i juli 2015.)
Flere kanaler