LØPER I TAKT: Når du ikke har noen å løpe sammen med er musikk en god venn
LØPER I TAKT: Når du ikke har noen å løpe sammen med er musikk en god venn Foto: Fotolia
Det har gått fra stekende sol og 27 grader til 12 grader og regn på et døgn. En typisk norsk sommerdag og en perfekt anledning til å teste ut Spotifys nye tjeneste "Running".

Helt i takt
Jeg må innrømme at jeg tenkte at dette var for godt til å være sant: At Spotify skulle "lese" min løperytme og finne musikk som passet til mitt mosjonstempo. Der tok jeg feil. Hver eneste gang jeg satte foten min i bakken, kom det et nytt trommeslag. Helt i takt. Wow! Det var nesten som å være tilbake i førstegangstjenesten; Sersjanten ropte høyre, venstre, høyre, venstre... Og feltskoene smalt i bakken. I takt. Nesten alltid.

Artikkelen fortsetter under bildet

Spotify Running
IMPONERENDE: Spotify Running leser løpetakten din og gir deg musikk i samme takt Foto: skjermdump fra min mobil


Helt i utakt
Spotify vet hvem jeg er, hvor jeg er, hvor gammel jeg er, hva jeg liker å høre på. Sikkert også hva jeg liker på brødskiva. Da er det skuffende at de ikke klarer å finne sanger jeg liker. Eller i det minste har hørt om. I løpet av en times løpetur ble jeg kun servert Nickelodeon/Disney XD-låter på rekke og rad. Tenårings-pop med "tøffe" gitar-riff (de som har barn skjønner hva jeg mener). Kun to artister/band dro jeg kjensel på i kategorien "Upbeat Run", som skulle være en variasjon av poplåter. Ikke èn Avicii, Kygo eller Morgan Sulele-hit. Skuffende.

Artikkelen fortsetter under bildet

Spotify Running
VIPS: Så enkelt er det: Sett i gang Running, velg kategori og Spotify fikser resten Foto: skjermdump fra min mobil


Flere kategorier
Heldigvis er det flere kategorier å velge mellom og heldigvis kommer det flere løpeturer. Kanskje jeg skal ta hintet og prøve meg på "Throwback hits" neste gang? 

(Testen er utført av en mann midt i 40-årskrisa, rundt Steinbruvannet i Oslo en regntung kveld i juli 2015.)
Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
- Viktig at Vy vinner
- Viktig at Vy vinner Mandag 09.12 2019
Flere kanaler