FRONTER EL-SYKLER: Våren 2016 kommer Vendela-sykkelen.
FRONTER EL-SYKLER: Våren 2016 kommer Vendela-sykkelen. Foto: Stians Sport/Håkon Jørgensen
- Det har eksplodert, sier administrerende direktør i Sportsbransjen Bård Kristiansen til P4. 

En dobling av doblingen
I 2013 ble det solgt cirka 5 000 el-sykler. I fjor 10 000. I år regner bransjen med at 20 000 nordmenn skaffer seg en sykkel med evig medvind.

Stabilt marked
Salget av el-sykler ser ikke ut til å ha gått ut over salget av sykler uten hjelpemotor.

- Det ser ikke ut til at salget av "vanlige" sykler går ned, så el-sykkelsalget kommer i tillegg, sier direktør Kristiansen. Det ble solgt cirka 400 000 ikke-motoriserte sykler i Norge i fjor.

- Ikke for gamle tanter
Våren 2016 kommer Vendela-sykkelen. Det er et resultat av et samarbeid mellom Stians Sport (som står bak Merida og e-greensyklene) og supermodellen Vendela Kirsebom.

- Vi ønsker å kommunisere at el-sykler ikke bare er for gamle tanter, sier daglig leder Stian Steen-Olsen i Stians Sport. Sykkelen er designet og utviklet i Norge og kommer til å koste cirka 20 000 kroner.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vendela Kirsebom
- IKKE FOR GAMLE TANTER: Vendela Kirsebom har vært med på å utvikle den nye norske e-sykkelen Foto: Stians Sport/Håkon Jørgensen


Flere varianter
Salget tar av og nå kommer det flere modeller.

- Terreng -og hybridsykkel. El-sykkel kommer snart i alle farger og fasonger, sier Steen-Olsen som engasjert påpeker at det ikke lengre bare er syke og svake som bruker sykkel med motor.

Flere saker

400 hunder drept av ulv 400 hunder har blitt drept av ulv i Skandinavia de siste 23 årene. Mandag 04.11 2019
Flere kanaler