FRONTER EL-SYKLER: Våren 2016 kommer Vendela-sykkelen.
FRONTER EL-SYKLER: Våren 2016 kommer Vendela-sykkelen. Foto: Stians Sport/Håkon Jørgensen
- Det har eksplodert, sier administrerende direktør i Sportsbransjen Bård Kristiansen til P4. 

En dobling av doblingen
I 2013 ble det solgt cirka 5 000 el-sykler. I fjor 10 000. I år regner bransjen med at 20 000 nordmenn skaffer seg en sykkel med evig medvind.

Stabilt marked
Salget av el-sykler ser ikke ut til å ha gått ut over salget av sykler uten hjelpemotor.

- Det ser ikke ut til at salget av "vanlige" sykler går ned, så el-sykkelsalget kommer i tillegg, sier direktør Kristiansen. Det ble solgt cirka 400 000 ikke-motoriserte sykler i Norge i fjor.

- Ikke for gamle tanter
Våren 2016 kommer Vendela-sykkelen. Det er et resultat av et samarbeid mellom Stians Sport (som står bak Merida og e-greensyklene) og supermodellen Vendela Kirsebom.

- Vi ønsker å kommunisere at el-sykler ikke bare er for gamle tanter, sier daglig leder Stian Steen-Olsen i Stians Sport. Sykkelen er designet og utviklet i Norge og kommer til å koste cirka 20 000 kroner.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vendela Kirsebom
- IKKE FOR GAMLE TANTER: Vendela Kirsebom har vært med på å utvikle den nye norske e-sykkelen Foto: Stians Sport/Håkon Jørgensen


Flere varianter
Salget tar av og nå kommer det flere modeller.

- Terreng -og hybridsykkel. El-sykkel kommer snart i alle farger og fasonger, sier Steen-Olsen som engasjert påpeker at det ikke lengre bare er syke og svake som bruker sykkel med motor.

Flere kanaler