FISKEFEBER: Nesten halvparten av alle nordmenn er fritidsfiskere
FISKEFEBER: Nesten halvparten av alle nordmenn er fritidsfiskere Foto: NTB scanpix
I tillegg fisker vi oftere enn før, i gjennomsnitt 11 ganger i året. Det viser nye tall fra Ipsos MMI, i en undersøkelse gjort for Norges Jeger- og Fiskerforbund.

300 000
På to år har antallet fritidsfiskere i Norge økt med 300 000 personer til over 2 millioner nordmenn. Flere menn (57%) enn kvinner (38%) fisker, og langt flere yngre enn eldre oppgir å ha vært på fisketur.

Geografiske forskjeller
Det er i Nord-Norge du finner flest fritidsfiskere. Hele 65% av befolkningen sier de har vært på fisketur i løpet av det siste året. Færrest sportsfiskere finner vi i Oslo (32%). De ivrigste fiskerne er bosatt på vestlandet, der har de fisket i snitt 17 ganger det siste året.


Høyere inntekt
Undersøkelsen viser også at de med høyest inntekt er de ivrigste fiskerene. Der hustandens inntekt er over 800 000 kroner, svarer 57% at de har fisket siste året. I husstander med inntekt under 500 000 kroner, svarer bare 38% at de har prøvd lykken med krok og snøre. 

Trenden er snudd
Det siste året har Norges Jeger- og Fiskerforbund gjennomført Sportsfisket år og informasjonssjef Espen Farstad er glad for tallene:
- Vi i Norges Jeger- og Fiskerforbund er svært stolte av dette resultatet. Gjennom en formidabel dugnad har vi løftet oppmerksomheten rundt endel av friluftslivet som sårt trengte oppmerksomhet. Vi har arrangert over tusen forskjellige arrangement i Sportsfiskets år. Jakt og fiske har i mange år hatt en nedadgående deltagertrend. Det har vi snudd!

Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
Flere kanaler