FISKEFEBER: Nesten halvparten av alle nordmenn er fritidsfiskere
FISKEFEBER: Nesten halvparten av alle nordmenn er fritidsfiskere Foto: NTB scanpix
I tillegg fisker vi oftere enn før, i gjennomsnitt 11 ganger i året. Det viser nye tall fra Ipsos MMI, i en undersøkelse gjort for Norges Jeger- og Fiskerforbund.

300 000
På to år har antallet fritidsfiskere i Norge økt med 300 000 personer til over 2 millioner nordmenn. Flere menn (57%) enn kvinner (38%) fisker, og langt flere yngre enn eldre oppgir å ha vært på fisketur.

Geografiske forskjeller
Det er i Nord-Norge du finner flest fritidsfiskere. Hele 65% av befolkningen sier de har vært på fisketur i løpet av det siste året. Færrest sportsfiskere finner vi i Oslo (32%). De ivrigste fiskerne er bosatt på vestlandet, der har de fisket i snitt 17 ganger det siste året.


Høyere inntekt
Undersøkelsen viser også at de med høyest inntekt er de ivrigste fiskerene. Der hustandens inntekt er over 800 000 kroner, svarer 57% at de har fisket siste året. I husstander med inntekt under 500 000 kroner, svarer bare 38% at de har prøvd lykken med krok og snøre. 

Trenden er snudd
Det siste året har Norges Jeger- og Fiskerforbund gjennomført Sportsfisket år og informasjonssjef Espen Farstad er glad for tallene:
- Vi i Norges Jeger- og Fiskerforbund er svært stolte av dette resultatet. Gjennom en formidabel dugnad har vi løftet oppmerksomheten rundt endel av friluftslivet som sårt trengte oppmerksomhet. Vi har arrangert over tusen forskjellige arrangement i Sportsfiskets år. Jakt og fiske har i mange år hatt en nedadgående deltagertrend. Det har vi snudd!

Flere saker

Vinn TV-pakke verdt 50.000,-
Vinn TV-pakke verdt 50.000,- Mandag 30.03 2020
Christers luksuspizza
Christers luksuspizza Fredag 03.04 2020
Flere kanaler