OPP AV SOFAEN: Garmin Forerunner 225 kan motivere deg, og måler pulsen uten pulsbelte
OPP AV SOFAEN: Garmin Forerunner 225 kan motivere deg, og måler pulsen uten pulsbelte Foto: P4
Kjapt oppsummert:
+ Like god pulsmåling som med belte
+ Lynrask GPS
+ Behagelig rem
+ Lett å se intensitetssonene

- For stor til å bruke som hverdagsklokke

Befriende uten pulsbelte
Hovedspørsmålet da vi gjorde denne testen var om klokken var like nøyaktig som en klokke du må koble opp til et pulsbelte. Svaret er ja. Jeg har brukt pulsbelte i mange år og får omtrent akkurat de samme målingene med Garmin Forerunner 225. Du må bare passe på at klokken sitter riktig på håndleddet: Ha klokken lengre opp på armen enn vanlig og stram den litt ekstra når du trener. Du kommer ikke til å savne pulsbeltet.

Artikkelen fortsetter under bildet


Lynrask
Det som kanskje imponerer mest med Garmin Forerunner 225 er hvor raskt den blir GPS-klar. Jeg har forsøkt mange forskjellige pulsklokker og dette er den klart raskeste til å finne satellitter. Fra jeg trykket på den røde løpeknappen til gps var klar, tok det bare noen få sekunder. I tillegg fungerer klokken fint inne. Du må bare huske å skru av gps-funksjonen før du løper.

Løpeklokke
Dette er først og fremst en løpeklokke. Det er også en aktivitetsmåler i klokken som kjefter på deg om du sitter for lenge i ro, men jeg mistenker at Garmin har lagt til denne funksjonen for at klokken også skal fungere på tredemølla. Og det gjør den. Det er ikke mange meter som skiller avstandsmåleren på tredemølla fra avstanden du får opp på pulsklokka etter en løpetur inne. Men jeg tviler på at det er mange som kommer til å gå rundt med denne klokken som et aktivitetsarmbånd. Til dette er den for stor til daglig bruk.

Personlig trener
For de som liker å følge treningsopplegg med fokus på intensitet og mengde, er denne klokken helt perfekt. Den store fargeskjermen forteller deg hele tiden hvilken sone du ligger i og klokken kan programmeres med dine egenkomponerte treningsøkter.

Artikkelen fortsetter under bildet

Fakta
Batteritid: 6 uker i klokkemodus, 8 timer i GPS-modus (ifølge Garmin) 
Vekt: 54 gram 
Skjermstørrelse: 25,4 mm i diameter 
Vanntett: ja, til 50 meter 
Lagring: 200 timer trening lagres på klokka
Veiledende pris: 2900 kr.

Flere kanaler