HELT RÅ: Garmins flaggskip for løpere har alt - og litt til. Du kan også registrere annen idrett, som sykkel og langrenn.
HELT RÅ: Garmins flaggskip for løpere har alt - og litt til. Du kan også registrere annen idrett, som sykkel og langrenn. Foto: P4
Kjapt oppsummert:
+ Avansert, men enkel å bruke
+ Tydelig, stor skjerm
+ Mye mer enn en løpeklokke, på grensen til en multisportsklokke
+ God på håndleddet 

- Dyr

Wow!
Balanse, skrittlengde, stress, restitusjon, syreterskel, puls, fart, høyde... Denne klokken er så avansert at den tilfredstiller de fleste (om ikke alle) behov for informasjon etter en treningsøkt. Det er nesten så du kan bli din egen løpetrener om du setter deg litt inn i hva de forskjellige målingene betyr. Men, den plager deg ikke med dataene om du ikke er interessert og den er rask og enkel å sette seg inn i om du bare har lyst til å loggføre en rolig kveldstur.

Ute og inne
Klokka fungerer like bra inne som ute. Du får ganske nøyaktig lengde om du løper på tredemølla, men du får mye mer data om du løper ute. Da kan du i tillegg måle max VO2 og terskelpulsen din. Pulsbeltet er behagelig å ha på og det sitter godt på overkroppen. Dette er en råtass av en løpeklokke, men du kan også bruke den til sykling og (dette er nok spesielt nordmenn glade for) langrenn.

Artikkelen fortsetter under bildet
Garmin Forerunner 630
Høyde, lengde, tid, puls, skrittlengde, balanse, stress, restitusjon... Denne klokken gir deg myyyye data. Foto: P4

Smartklokke
Forerunner 630 har de fleste funksjonene som en smartklokke har. Du kan få varsler om sms, anrop, Snapchat, Facebook osv. Du kan velge hvilke varsler du vil ha når klokken er i treningsmodus og når den er i klokkemodus. I tillegg har den aktivitetsmåler som gir deg et lite, velment, spark bak om du har sittet for lenge i godstolen. Klokken er såpass nøytral at du fint kan bruke den hjemme, på jobb og på trening.

LES OGSÅ: Test Polar A360

Enkelt
Alle aktivitetene, skrittene og dataene er enkle å arkivere. Klokken overfører dataene automatisk til Garmins eget treningsprogram Garmin Connect enten til PCen eller mobilen din.

Artikkelen fortsetter under bildet

Fakta
Batteritid: 4 uker i klokkemodus, 16 timer i GPS-modus (Garmins egne tall)
Vekt: 44 gram
Skjermstørrelse: 31,1 mm
Vanntett: Ja, til 50 meter
Lagring: 200 timer
Pris: 4099,-