SKIHALLEN: Om tre år kan dette være en realitet på Lørenskog.
SKIHALLEN: Om tre år kan dette være en realitet på Lørenskog. Foto: Snøhetta
- Det er nå jobben begynner, sier daglig leder av Lørenskog Vinterpark Kjetil Fladmark Larsen til P4. Han snakker på innpust og utpust om monster-prosjektet som blir størst i verden. Det er Selvaag-gruppen som står bak prosjektet, tegnet av arkitektkontoret Snøhetta.

I Skihallen kan du gå på langrennsski, stå på alpinski og kjøre freeski.

Enormt fotavtrykk
Fotavtrykket blir på 36 000 kvadratmeter, men totalt vil Lørenskog Vinterpark bli på hele 150 000 kvadratmeter! I tillegg til skihall, blir det leiligheter, studenthybler, treningssenter, shopping, trampolinepark og vindtunnel... for å nevne noe. 

- Lørenskog Kommune har gitt grønt lys. Nå trenger vi investorer, sponsorer og folk som kan turisme, sier Fladmark Larsen til P4. Går alt etter planen åpner Skihallen i 2018.

Langrenn
Langrennstraseen er 2,5 kilometer lang, 6 meter bred og vil ha en høydeforskjell på 50 meter. Her kan nesten 1.000 personer gå på ski samtidig. Løypen er designet i samarbeid med Norges Skiforbund.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Skihallen
LANGRENN: Skihallen vil få en 2,5 km lang sløyfe der langrennsløpere kan boltre seg. Foto: Snøhetta


Alpint
Alpinbakken blir 505 meter lang og over 100 meter bred. Det blir tre ulike nedfarter i forskjellige vanskelighetsgrader og 5 heiser. Stolheis, t-krok og Poma-heis. Heisene kan frakte 5.000 skikjørere i timen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Skihallen
ALPINT: Denne bakken vil ha en kapasitet på 5.000 personer i timen. Foto: Snøhetta


Freeski
Skihallen vil også ha en terrengpark, med rails og hopp. I nedre del av parken kommer en Big Jump med 38% helning i landingsonen. Hoppet kan sammenlignes med det største i Tryvannsparken.

Skihallen
TERRENGPARK: Freeski-området vil bestå av blant annet hopp og rails. Foto: Snøhetta


Flere kanaler