Foto: U2
Det legendariske albumet "The Joshua Tree" var U2s femte studioalbum og ble ugtitt i mars 1987. Albumet blir av mange sett på som bandets beste og ligger blant annet på 27. plass på musikkmagasinet Rolling Stones liste over verdens 500 beste album.

Albumet som inneholder klassikere som "With or Without you", "I Still Haven`t Found What I`m Looking For", "Bullet the Blue Sky" og "Where the Streets Have No Name", har solgt over 25 millioner eksemplarer på verdensbasis.

Oppsiktsvekkende tidsriktig
I forbindelse med 30-årsjubileet legger U2 ut på en konsertturné i sommer. Først til Nor-Amerika i mai, juni og juli, før de åpner Europa-turneen med konsert på Twickenham Stadium i London 8. juli.

- Det virker som sirkelen er sluttet, sier U2s gitarist The Edge.

- Sangene fra "The Joshua Tree" ble oprinnelig skrevet i tid med global omveltning, ekstreme høyreorienterte politiske bevegelser og noen grunnleggende menneskerettigheter i fare, forteller The Edge.

Ikke til Norge
I Europa vil U2 besøke Berlin, Roma, Barcelona, Paris, Amsterdam og Brussel, samt en storslagen konsert på hjemmebane i Dublins Croke Park 22. juli.

Dessverre står ikke Norge på turnelisten til U2 i denne omgang.

Planen er at bandet skal fremføre "The Joshua Tree" i sin helhet.

Blir spesielt i Dublin
U2-vokalist Bono ser spesielt frem til å spille hjemme i Dublin og forteller at han lyttet til hele albumet nylig for første gang på nesten 30 år.

- Det er litt av en opera. Mange følelser som virker merkelig relevant i dag, mye kjærlighet, tap, knuste drømmer og polarisering, forteller Bono.

- Jeg har sunget noen av disse sangene mye, men aldri alle sammen, forteller Bono som legger til at bandet er klare for dette og håper publikum er klare for å ta dem imot.

- Det kommer til å bli fantastisk. Spesielt når vi spiller hjemme på Croke Park. Det er der albumet ble født for 30 år siden, sier Bono.

Datoene for Europa-turneen
8. juli - London Twickenham Stadium
12. juli - Berlin Olympic Stadium
15. juli - Roma Olympic Stadium
18. juli - Barcelona Olympic Stadium
22. juli - Dublin Croke Park
25. juli - Paris Stade De France
29. juli - Amsterdam Arena
1. august - Brussel King Baudouin Stadium


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
Fellingstillatelse på ulv Det er gitt skadefellingstillatelse på én ulv i sju kommuner i Agder. Lørdag 01.08 2020
Flere kanaler