Foto: Pressefoto

I kveld er det premiere på en ny sesong med Top Model Norge på TV3, der 13 jenter kjemper om å kunne titulere seg Norges nye toppmodell.

 

Etter å ha hatt Kathrine Sørland som programleder i første runde av den helnorske versjonen er det Vendela Kirsebom som skal lede oss gjennom årets utgave av modellkonkurransen.

 

Og supermodellen lover at deltakerne denne gangen vil bli utsatt for enda hardere utfordringer og større press enn seerne har vært vitne til tidligere.

 

- Jeg tror jeg er litt strengere enn Kathrine var. Dette er en bransje jeg jobber i og brenner for, og som jeg håper at disse nye fantastiske jentene tar seriøst. Derfor har jeg vært tøff, og hatt en rolle som en blanding av mor, lærer og kompis.

 

En tøff bransje

Mytene om modellbransjen er mange, der ekstremt fokus på kropp og utstrakt bruk av narkotika ikke er uvanlig. Vendela er enig i at de som velger denne bransjen må tåle til tider mye press, men er overbevist om at den jenta som blir plukket ut som vinner av Top Model Norge ikke vil ha noen problemer med å takle det.

 

- Det er tøft å være 16 år og bli sendt til for eksempel Paris. Du kan ikke språket, ikke til hvor du skal bo og hvordan ting fungerer. Man blir kastet inn i en verden der man må tåle mye kritikk. Men årets jenter er helt fantastiske, og har alle forutsetninger for å klare seg godt internasjonalt.

 

- Ekstremt viktig

Selv om det gjerne blir fokusert mye på kropp og utseende i modellbransjen, understreker Vendela at det viktigste ligger i personligheten. Både innstilling til jobben og evnen til å forstå fotografens og kundens ønsker blir lagt stor vekt på.

 

- Det er ekstremt viktig. Det å ha den riktige personligheten, kunne samarbeide med andre og høre etter hva fotografen sier, ta det inn og faktisk gjøre det. Mange klarer ikke akkurat det, og det er der man ser forskjellen.

 

Foto: Pressebilde

13 jenter ble plukket ut for å delta i årets utgave av Top Model Norge på TV3.

Flere kanaler