GRAVID: Sandra Lyng forteller at hun har klart å slutte på de mange medisinene hun tidligere gikk på.
GRAVID: Sandra Lyng forteller at hun har klart å slutte på de mange medisinene hun tidligere gikk på. Foto: NTB scanpix
En åpenhjertig Sandra Lyng (31) forteller nå at hun har slitt med depresjon i mange år.

Artisten, som for tiden er høygravid, var så langt nede at hun måtte tvangsinnlegges en vinternatt i 2007.

«Jeg ville ikke leve lengre. Senere fikk jeg en diagnose å forholde meg til. En diagnose jeg har skammet meg over. En diagnose jeg har vært redd for. Visst for lite om. En diagnose jeg har brukt mange år av livet på å holde skjult. Helt til nå», skriver den høygravide 31-åringen på Instagram.

Lyng måtte ty til en rekke medisiner for å holde de psykiske lidelsene under kontroll, forteller hun i podcasten Smelt på tjukka». Episoden har hun spilt inn sammen med sin mangeårige psykolog, Hedvig Montgomery.

«Antidepressiva, angstdempende, stemningsregulerende, innsovningsmedsin. You name it. Jeg gikk på fem medisiner daglig som jeg valgte å slutte på da jeg ble gravid i februar i år. 9 piller om dagen, noen ganger flere, noen ganger færre. I 11 år har jeg vært avhengig av disse medisinene», skriver artisten.

– Har bevist at jeg klarer
Hun er åpen om at hun har tvilt på om hun noen gang kunne få barn.

«Jeg har lenge tenkt at med denne diagnosen kunne jeg ikke bli mor, for hvordan skal jeg takle en morsrolle når det er tider jeg ikke engang takler livet? Når jeg hvert år er deprimert (ja, jeg har nok til tider vært god på å skjule det) Når jeg vet at det kan være arvelig? Når jeg har trengt masse medisiner for å ha et normalt stemningsleie, for å kunne leve som normalt? 

Jeg velger å dele nå fordi jeg har bevist for meg selv at jeg klarer. Jeg har funnet mine måter å takle depresjonene på. Ved å snakke om det. Ved å trene og spise sunt. Ved å gå turer og fokusere «utover» ved å la kroppen hvile når den må. Jeg har funnet kjærligheten og tryggheten og den perfekte pappaen til mitt barn i min forlovede, Lasse»

Artisten har tidligere fortalt om hvordan hun slet med spiseforstyrrelse gjennom tenårene.

Meningen med livet
I dag er 31-åringen helt fri for piller, og i november venter hun og kjæresten Lasse Joachim Langerud sitt første barn sammen.

«I 11 år har jeg vært avhengig av disse medisinene, i dag tar jeg knapt en Paracet. Jeg klarte det! Jeg er medisin-fri og jeg skal bli mor, jeg skal klare dette. Livet i magen min ble så stort og så viktig for meg. Sønnen min i magen er nå meningen med livet», skriver Lyng i innleggene på Instagram og Facebook.View this post on Instagram

En vinternatt i 2007 ble jeg som 20 åring tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling. Jeg ville ikke leve lengre. Senere fikk jeg en diagnose å forholde meg til. En diagnose jeg har skammet meg over. En diagnose jeg har vært redd for. Visst for lite om. En diagnose jeg har brukt mange år av livet på å holde skjult. Helt til nå. I dagens episode av podcasten «Smelt på tjukka» tar jeg dere med til psykologen min, fantastiske Hedvig Montgomery som jeg har kjent siden jeg var 16 år, siden jeg traff henne bak «Idol» scenen i 2004. Her deler jeg alt. Det er både fint å dele og skummelt å dele men jeg velger å gjøre det for jeg vet vi er flere der ute som sliter psykisk og flere der ute som kanskje har fått denne diagnosen og tenkt at det da blir vanskelig å bli mamma. Som har lurt på hvordan man skal takle en morsrolle når man ikke takler livet selv til tider? Og ikke minst, hvordan skal man klare seg uten/med minimalt av medisiner. Antidepressiva, angstdempende, stemningsregulerende, innsovningsmedsin. You name it. Jeg gikk på fem medisiner daglig som jeg valgte å slutte på da jeg ble gravid i februar i år. 9 piller om dagen, noen ganger flere, noen ganger færre. I 11 år har jeg vært avhengig av disse medisinene, i dag tar jeg knapt en Paracet. Jeg klarte det! Jeg er medisin-fri og jeg skal bli mor, jeg skal klare dette ?? Mer om det kan du trykke på link i bio for å høre om ??

A post shared by Sandra Lyng (@sandralyng) on


Flere kanaler