VOFF: Pass godt på din firbeinte venn i sommer!
VOFF: Pass godt på din firbeinte venn i sommer! Foto: Shutterstock
Sommeren er en fin tid for mennesket, men kan være en utfordring for menneskets beste venn. Derfor kan det være lurt å ta noen forholdsregler.

Her får du 10 gode tips til en vellykket sommer for mennesket beste venn:

1. Ikke forlat hunden i bilen

Ikke la hunden være igjen i bilen i sommer. Selv i overskyet vær eller i skyggen kan temperaturen i bilen fort nærme seg 60 grader celsius. Det hjelper heller ikke å sette opp vinduene og sette frem vannskål. Den beste sikkerhetsregelen er derfor å la hunden bli hjemme.

2. Varm asfalt
På sommeren er asfalten spesielt tøff mot hundens poter, både fordi asfalten er varm, men også fordi hundens poter blir fortere slitt om sommeren. Prøv å velg en vei hvor hunden kan gå på gress eller annet kjølig underlag.

LES OGSÅ: Husk dette før du drar på ferie!

3. Unngå drukning
Hvis du har basseng må du sørge for at det er tilstrekkelig sikret slik at hverken din hund eller andres kjæledyr kan falle uti. Hunder som faller uti kan få panikk hvis de ikke klarer å komme seg opp umiddelbart, hvilket i verste fall kan føre til drukning.

4. Båt

Husk alltid redningsvest til både deg selv og hunden! Hvis du skal på åpent hav bør du i tillegg sikre hunden med en line som er festet til båten.

Artikkelen fortsetter under bildet.
hund med vest
HUSK VEST: Både tobente og firbente må ha på vest når man skal ut på sjøen. Foto: Shutterstock

5. Flått
Sjekk hunden din jevnlig for flått og fjern flåtten med én gang den oppdages! Det er også mulig å behandle hunden forebyggende mot flått - spør din dyrlege om hvilket middel du skal anvende.

LES OGSÅ: Slik fjernes enkelt flåtten!

6. Huggorm
Hvis hunden blir bitt av huggorm skal hunden behandles veldig rolig og gjerne bæres til bilen - og deretter fraktes til dyrlegen så fort som mulig. Ha gjerne kortison tilgjengelig slik at det kan gis umiddelbart.

7. El-gjerder

Pass på at hunden ikke kommer for tett på elektriske dyregjerder. Hvis hunden får støt kan den få panikk og løpe ut i trafikken.

8. Mosjon
Unngå å mosjonere hunden i de varmeste timene midt på dagen. Akkurat som mennesker trives de firbente best med mosjon i de kjøligere morgen- og kveldstimene. Husk rikelige mengder vann til hund og eier.

Artikkelen fortsetter under bildet.
hund på tur
VARMT: Ikke mosjoner hunden for hardt i stekende varme midt på dagen. Foto: Shutterstock

9. Solkrem
På særlig solfylte dager kan det være nødvendig å smøre solkrem på utsatte områder, som hundens neserygg og øyeparti. Dette gjelder særlig for lyse hunder.

LES OGSÅ: Derfor blir øynene røde når du bader.

10.
Alene hjemme
Etter ferien er ikke hunden lenger vant til å være alene hjemme. Det kan derfor være lurt å vende hunden til å være alene hjemme noen timer hver dag før hverdagen begynner igjen.

Disse tipsene er hentet fra Blindeforbundets sider.