SPEKTAKULÆRT: Slik så arrangørene for seg at vannsklien kunne blitt på Karl Johan. Nå blir det sklie-show - men ikke i Norges hovedgate.
SPEKTAKULÆRT: Slik så arrangørene for seg at vannsklien kunne blitt på Karl Johan. Nå blir det sklie-show - men ikke i Norges hovedgate. Foto: Norges lengste vannsklie/Facebook
Mange hevet øyenbrynene da de leste om den spinnville ideen til Erik Holm i fjor sommer.

Titusener ville møte opp
Han opprettet et arrangement på Facebook som het «Norges lengste vannsklie», og i løpet av få dager hadde 60.000 nordmenn bekreftet at de ville møte opp for å rutsje nedover Karl Johan lørdag 11. juni 2016.

Nå er det klart at det blir vannsklie. Ikke på Karl Johan, imidlertid, men i Treschows gate på Sagene i stedet.

- Vi fikk alt bekreftet fra kommunen, politiet og brannvesenet i forrige uke. Det er litt småsykt at det lar seg gjøre, sier initiativtaker Erik Holm til Osloby.no.


Fikk ideen fra USA
Det hele startet med at Holm så et kult vannsklie-event i USA. Han ville derfor lodde interessen for noe lignende her i Norge - og interessen må kunne sies å ha vært formidabel.

Nå har et eventfirma kontaktet ham og kjøpt inn en 300 meter lang gummimatte som skal rulles ut til den aktuelle datoen.

Oslo kommune har satt som betingelse at Karl Johan ikke skal brukes, så løsningen ble Treschows gate på Sagene. Den gaten er passe slak og har riktig lengde - samtidig som den er midt i byen.

Flere kanaler