Foto: Universal
Abba spiller inn ny musikk i studio – 35 år etter at gruppen ble oppløst. Den sensasjonelle nyheten bekreftes av gruppens manager.

– Det er veldig kult, publikum kommer til å kjenne igjen soundet. Det høres ut som Abba, bare at det er i en moderne drakt. Initiativet kommer fra alle medlemmene, sier manager Görel Hanser til Expressen.

De fire medlemmene, Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad og Agnetha Fältskog, har også sendt ut en pressemelding. 

«Vi fire kjente at det etter 35 år kunne være moro å jobbe sammen og gå i studio igjen. Så da gjorde vi det. Og det var som at tiden hadde stått stille og at vi bare hadde vært borte på en kort ferie. En ekstremt gledelig opplevelse!», skriver Abba-medlemmene.

Saken fortsetter under bildet
Abba
TILBAKE: Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad og Agnetha Fältskog, her fra 1977, har spilt inn ny musikk. Foto: AP


Ingen gjenforening
Gruppen skal ha spilt inn to låter. Den ene, «I still have faith in you», skal etter planen vises i en TV-spesial på NBC og BBC allerede i desember, opplyser gruppen i pressemeldingen.

Manager Görel Hanser må imidlertid skuffe de som håper på en permanent gjenforening.

– Nei, ikke Abba. Det skal vi ikke regne med, det kommer ikke til å skje, sier Hanser til Aftonbladet.

Abba var aktive mellom 1972 og 1982, og regnes som et av tidenes største popband. De står bak hits som «Dancing Queen», «Mamma Mia», «Money, money, money», «Waterloo» og «The winner takes it all».

Bandet solgte 386 millioner album og singler verden over, og er dermed blant de fem mestselgende artistene gjennom tidene.

Her er hele pressemeldingen:

abba
Foto: Pressemelding

Flere kanaler