IKKE I TOPPSLAG: Alexander Rybak håper sykdommen ikke vil påvirke prøvene i finaleuken. Her fotografert i Oslo før han dro til Portugal.
IKKE I TOPPSLAG: Alexander Rybak håper sykdommen ikke vil påvirke prøvene i finaleuken. Her fotografert i Oslo før han dro til Portugal. Foto: NTB scanpix
Norges håp i Eurovision-finalen, Alexander Rybak (31), sliter med influensa bare dager før han skal i ilden foran millioner av TV-seere.

– Helsa kunne absolutt vært bedre. Men når man får influensa, er det verst de første timene. Det er over nå, og jeg håper jeg blir bedre snart. Men jeg kunne ønske formen var bedre, så jeg kunne deltatt på mer, sier Rybak til TV2.

Han har holdt seg unna fans og journalister de siste dagene, i håp om at sykdommen skal slippe taket, men søndag kveld var han med da deltakerne hilste på fans og presse langs havna i Lisboa.

31-åringen satser på at sykdommen ikke skal påvirke de mange prøvene han skal gjennom i finaleuken.

– Huff, jeg håper ikke det. Jeg tror ikke det, sier Rybak til kanalen.

Saken fortsetter under bildet
rybak
PÅ SCENEN: Her opptrer en influensasyk Alexander Rybak under en av de første prøvene i Lisboa i helgen. Foto: Reuters


Synger i den andre semifinalen
Rybak får heldigvis noen dager til å bli frisk på, før han skal vise seg fram for det store TV-publikummet med sangen «That's how you write a song».

Nordmannen er nemlig satt opp i den andre semifinalen – som gjennomføres torsdag kveld. Den første semifinalen avholdes tirsdag.Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
- Viktig at Vy vinner
- Viktig at Vy vinner Mandag 09.12 2019
Flere kanaler