FULL KIRKE: Tim Bergling ble hedret i Stockholm fredag kveld.
FULL KIRKE: Tim Bergling ble hedret i Stockholm fredag kveld. Foto: AP
Det er gått et halvt år siden Tim «Avicii» Bergling ble funnet død i Oman, bare 28 år gammel.

Fredag kveld var familie, venner og fans samlet til to minnegudstjenester i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm, for å hedre den avdøde artisten.

– Gir oss trøst
Under gudstjenestene ble flere av Aviciis største hits, som «Wake me up» og «Hey brother» fremført av kirkens vokalensemble. 

I løpet av kvelden holdt også faren, Klas Bergling, en gripende tale til menigheten - og denne har Aftonbladet gjengitt.

«Tim har, tross sin unge alder, gjort et sterkt avtrykk med musikken sin. Det sies at han har forandret EDM-musikken, og både sangere og produsenter han jobbet med var imponert over måten han skrev på, samt at han hadde mot til hele tiden å gå utenfor de vanlige normene. Det er vi veldig stolte av, og det gir oss trøst», sa faren.

Klas Bergling var også opptatt av all støtten den nærmeste familien har fått.

«Vi har fått brev fra foreldre og søsken som har vært rammet av samme tragiske hendelse som oss. De beskriver hvordan de har gått videre i livet, og hvordan de har lært seg å leve med sorgen og tomheten. Det er et stort behov for hjelp og støtte for folk i traumatiske livssituasjoner. Tims musikk hjalp mange, vi har fått mye hjelp - og vi i familien kommer på ulike måter til fortsatt å hjelpe andre».


Tok livet sitt
Familien ba om ro fra mediene like etter dødsfallet - noe de senere uttalte at de hadde fått.

En uke senere valgte de å skrive et brev til svenske medier, der de fortalte at Tim Bergling hadde tatt sitt eget liv.

«Han kjempet virkelig med tanker om Meningen, Livet, Lykken. Nå orket han ikke lenger. Han ville ha fred. Tim var ikke laget for det maskineriet han havnet i, han var en ømfintlig kar som elsket fansen, men som skydde rampelyset. Tim, du kommer for alltid til å være elsket og savnet», skrev de etterlatte i den gripende teksten.Flere saker

- Ja til ølsalg i kiosker og bensinstasjoner Frp foreslår nok en gang å tillate salg av alkohol på kiosker og bensinstasjoner. Onsdag 27.05 2020
Flere kanaler