DØDE I APRIL: Tim Bergling ble bare 28 år gammel.
DØDE I APRIL: Tim Bergling ble bare 28 år gammel. Foto: AP
Fire måneder etter at Tim «Avicii» Bergling døde brått, fortsetter musikken hans å få oppmerksomhet og utmerkelser.

Onsdag kveld ble Avicii-hiten «Without you» tildelt prisen for årets svenske låt under prisutdelingen Rockbjörnen i Kungsträdgården i Stockholm.

– Glad for å få komme
Sangen skrev Bergling sammen med låtskriver Sandro Cavazza (25), og under prisutdelingen var det Cavazza og Aviciis pappa, Klas Bergling (72), som tok imot prisen på vegne av den avdøde verdensstjernen.

Dette var Klas Berglings første offentlige opptreden etter sønnens død, skriver Aftonbladet.

– Jeg er glad for å få mulighet til å komme hit i kveld, for å takke for den fine prisen til Tim og Sandro og alle dere som har stemt på «Without you», som er en fantastisk låt, sa Bergling.

I den følelsesladde talen takket han også for all støtte i en vanskelig tid. 

Saken fortsetter under innlegget

Laget hjerter
– Takk for alle fine og fantastiske hyllester av Tim og musikken hans. Fra fansen hans, det har kommet fra kirker, skoleklasser, festivaler og mange andre. Det har vært nesten ubegripelig, sa pappaen.

Ordene hans rørte de mange tusen Avicii-tilhengerne i publikum, som svarte med å forme hendene til hjerter mens han snakket videre.

– Det har varmet hjertene til oss i familien i denne tøffe perioden. En stor takk til dere alle, sa en beveget Klas Bergling.

Talen kan du se i sin helhet hos Aftonbladet, eller fra ca 2 timer og 45 minutter i YouTube-videoen som viser showet i sin helhet.


Flere kanaler