KJÆRESTER: Anita Rennan og Eyvind Hellstrøm dukket opp på den røde løperen sammen i forkant av Gullruten-utdelingen i mai 2018.
KJÆRESTER: Anita Rennan og Eyvind Hellstrøm dukket opp på den røde løperen sammen i forkant av Gullruten-utdelingen i mai 2018. Foto: NTB scanpix
0:00 | 1:06
– Det er en fest og opplevelse å være med ham på tur. Stikkordene i hans verden er gjestfrihet og raushet, sier Anita Rennan (39).

Onsdag morgen stilte mesterkokk Eyvind Hellstrøm (70) og den 31 år yngre kjæresten for første gang opp i et radiointervju sammen, i forbindelse med lanseringen av boken «Bonjour Paris - steder vi liker å gå til».

Forholdet ble offentlig kjent i forkant av Gullruten-utdelingen i 2018, men de to har vært tilbakeholdne med å stille til intervjuer sammen.

Nå forteller Rennan at hun falt pladask for kjærestens personlighet.

– Eyvind er jo et fyrverkeri. Han er en fest å være sammen med. Maken til energi og entusiasme og lekenhet skal du lete lenge etter. Han har en egen evne til å fornye seg selv hele tiden, og er sulten på kunnskap. Det inspirerer meg, sier en åpenhjertig Anita Rennan.

Saken fortsetter under innlegget
View this post on Instagram

Paris forever, new year, good beginning?

A post shared by Eyvind Hellstrøm (@hellstroms_verden) on


– Har det utrolig deilig
I forbindelse med skrivingen har det blitt en rekke turer til Paris det siste året. I boken kommer de to med 50 konkrete tips til spisesteder de har gode opplevelser fra.

– Det Eyvind er så god på, er å planlegge. Han kan sitte i ukevis og lese magasiner og bøker før vi drar - og deretter legger han opp dagsplaner, sier Rennan - som står bak de mange lekre bildene i boken.

– For Anitas del kan det bli litt mye mat av og til, da. Det blir jo både et par lunsjer og middag, og litt før og etter. Hun klager ikke, men selv for meg kan det noen ganger bli litt mye, sier Eyvind Hellstrøm lattermildt.

Han legger ikke skjul på at kjæresten har beriket livet hans.

– Vi har det utrolig deilig. Jeg tenker at så lenge vi er glade for å se hverandre, så lenge vi elsker å møtes, og så lenge vi kan løpe rundt, for eksempel i Paris, sammen, så er det helt fantastisk.

Saken fortsetter under bildet
hellstrøm
BESØK: Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan stilte opp sammen i studio hos P4s Radiofrokost onsdag morgen. Foto: Kristian Bergh/P4

Ber deg gå dit det er fullt
I bokbeskrivelsen til Pilar forlag kommer det fram at forfatterne er særdeles opptatt av å finne «ambiance» - altså atmosfære - på stedene de besøker.

«Det trenger ikke være kokekunst med stjerner for at du skal få den gode følelsen. Det trenger ikke være damaskduker, dyrt porselen, krystall eller glitter og stas. Det trenger ikke være modernistisk og avantgarde. Det eneste som trengs er entusiasme, mat og atmosfære som setter oss i godt humør», står det i teksten.

– En god regel at man bør gå inn på det stedene som er fullstappet, selv om du da kanskje må vente en halvtime, forteller Hellstrøm.

– Hva er den største forskjellen på å spise på restaurant i Frankrike og Norge?

– Det er at du får den franske atmosfæren, i tillegg til vennlighet og gjestfrihet. Man blir møtt i døren med den godheten du leter etter hele tiden. Er det vennlighet i døra, er det nesten alltid bra mat på tallerkenen også, sier mesterkokken.
Flere kanaler